Romania e tara infractorilor

Bogdan Ionescu, 20 de ani, medaliat cu aur la Balcaniada de Informatică de anul trecut, se află într-o pușcărie din Como pentru că a inventat o capcană informatică. În total, Bogdan și grupul lui au furat 200.000 de euro de la pensionari italieni.Autoritățile române încearcă să-l aducă în țară pe tânărul Bogdan Gabriel Ionescu […]

Potrivit publicației italiene, autoritățile române și-au dat seama abia după extrădare de valoarea pe care o are tânărul matematician, iar acum depun eforturi pentru eliberarea lui Bogdan.EVZ

Nu e destul ca-i tinem aici pe toti hotii si criminalii, ca le dam conditii comode de sedere (platite din banii cetateanului roman care face foamea), ii mai aducem in tara si-i eliberam pe cei care sunt prinsi ca fac prostii dincolo!

Hai sa-l iertam ca doar nu banii nostri i-a furat, ci ai italienilor! Ii ridicam si o statuie? Il bagam in cartile de istorie? Hai sa-i dam ocazia sa fure si aici!

Daca trecem peste lege si il eliberam pe el de ce sa nu aducem si violatorii si ceilalti criminali romani de prin alte tari si sa-i eliberam? Toti merita inca o sansa!

11 thoughts on “Romania e tara infractorilor”

 1. “Autoritățile române încearcă să-l aducă în țară pe tânărul Bogdan Gabriel Ionescu […]

  Potrivit publicației italiene, autoritățile române și-au dat seama abia după extrădare de valoarea pe care o are tânărul matematician, iar acum depun eforturi pentru eliberarea lui Bogdan”

  Imi place partea asta, adica nene, are valoare il [utem folosi noi sa facem bani dupa el, e destept se descurca hai sa facem bani dupa el. Mah daca era asa de destept si de medailat nu l-ar fi prins, dar faptul ca l-au prins spune ceva si despre cat de destept e baiatul.

 2. Lucianu, nivelul la care am ajuns pe segmentul monitorizare telecomunicatii e mult peste cat iti imaginezi. Se zvoneste ca am fi cei mai tari din parcare din Europa. Eu n-as miza ca baietii nu te prind.. Doar inchid ochii 😉

 3. Care este diferenta dintre flacaul asta si un agramat care spune: din cauza mea nu sugeți pula pe situri străine să luați filme cu 16k și altele?!

 4. Pai ar cam fi diferente, Magus. Asta olimpicul a furat, a jefuit niste pensionari iar celalalt agramatul(Zoso ca la el te referi) chiar daca are multe pacate nu cred ca a facut astfel de infractiuni. Amestecam mere cu pere si nu e cazul aici.
  Dar sa lasam razboiul tau cu “agramatul” si sa vorbim de celalalt. E o drama cand se pierde o minte stralucita precum a celui cu cu phishingul din cauza nepasarii statului. Avem un talent la a ne asuma succesele celor plecati pe afara si a renega pe cei ce nu ne reprezinta bine al dracului de dezvoltat. Canalizarea abilitatilor unor mici genii de la noi catre infractiuni e facilitata tocmai de lipsa unui sistem de gestionare a acestor creiere. Asfel ajung ori infractori pe la noi sau altii ori in unele cazuri fericite sunt racolati de cei ce le stiu valoarea. Noi doar ii facem cetateni de onoare cand au succese fara niciun sprijin. Sunt atatea asociatii fundatii organisme guvernamentale si neguvernamentale pentru protectia handicapatilor sau pentru protectia animalelor si daca exista ceva ce se ocupa de aceste genii de supradotatii acestia eu nu am stiinta. Oare e asa de greu de inteles ca asemenea creiere sunt adevarate mine de aur si ca ele pot ajuta la rezolvarea multor probleme daca sunt pastrate si sustinute?

 5. prietene, un sistem de cacat, un sistem care nu stie sa-si pastreze valorile, nu legitimeaza infractiunea. poate sa fie si cel mai mare olimpic din lume dar in momentul in care a incalcat o lege, trebuie sa plateasca. din momentul in care a fost dovedit sau a recunoscut fapta savarsita, nimic nu-l legitimeaza ulterior sa arate cu degetul catre cei care o iau pe aratura. nu este nici o diferenta intre faptuitorul unei nelegiuri sau doar intermediarul ei (nu musai aceeasi…vorbim despre notiuni absolute).

 6. Eu totusi le-as propune sa se axeze si justitia pe ceea ce conteaza cu adevarat pentru tara noastra.
  La cata coruptie este in romania asta eu cred ca habar n-au de unde sa inceapa pentru ca la noi nimic nu se poate intampla fara a trece prin mainile sefilor care decid daca persoana poate fi condamnata pentru fapta sau cunoaste pe finu si pe vecinu si trebuie trecuta cu vederea fapta.

 7. De acord Magus cu pedepsirea vinovatilor de infractiuni. Asa e corect. As avea o rezerva in privinta diferentei dintre faptuitor si intermediarul infractiunii. Cand intermediarul e o persoana, un idol, un model sau formator de opinie, faptuitorul e vinovat suta la suta pentru alegerea nefericita a modelului, insa cand intermediarul e sistemul, statul, societatea in ansamblu, parca as acorda anumite circumstante atenuante infractorului.
  E vorba tocmai de acel sistem de cacat despre care spui. E implicare sau complicitate la infractiune prin nepasare, un nonsens cam trist dar evident.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading