De ce dau magazinele de cartier faliment?

O chestie observată recent în Oradea dar și prin satele de munte pe unde mă perind e chestia pe care-o fac patronii de ABC-uri, așa zisele magazine Ace, Brice și Carice.

Toate magazinele astea au vitrine frigorifice, dar patronul român le folosește doar pe post de vitrine. Ele au și un cablu de alimentare cu energie electrică, dar e folosit doar din când în când. Credeți că are berea timp să se răcească dacă afară sunt 30+ grade și frigiderul e dat pe minim sau chiar scos din priză?

Mi-am luat bere sau apă mai rece și din LIDL, care nu au frigidere pentru băuturi!

Și aici intră Mega Image în scenă. De acolo n-am luat niciodată bere caldă din frigider. Cine credeți că vinde 2000 de beri intr-o zi cu costuri infime de răcire pentru ele? Cine are berea mai proaspătă? Cine vinde 100 de beri și rămîne cu stocul? Dar românii e răi maică, nu mai susțin micii intreprinzători!

În zona unde stau am 5 ABC-uri în minus și 3 Mega (două non-stop) în plus.

Irelevant că i-ar costa echivalentul a 2-3 beri ca să le țină reci și sâ vândă 1000, economiile trebuie făcute!

Pe sate situația e și mai pestriță, nu găsești altceva decât bere caldă. Cel care nu ține frigiderul la curent le are tot timpul pline, cel care le ține tot timpul în priză nu apucă să răcească berile la cât vinde. Într-un final cumpărătorul tot bere călâie bea. Deja merită mai mult să iei berea din Lidl, s-o porți cu tine pe tren și s-o răcești în Criș.

De asemenea, știți de ce nu găsiți bere la halbă în unele sate din România? Pentru că au îndoit-o patronii cu apă, s-au prins sătenii și n-a mai cumpărat-o nimeni. Asta e poveste auzită de la ospătară.

Românul e specia aia care-ți vinde berea caldă și steak-ul rece.

Hai poftă bună!

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading