Cât curent folosim la gătit?

De când au crescut prețurile la energia electrică și nu numai, am vazut pe diferite grupuri că întreabă lumea cât consuma ustensilele din bucătărie. Așa că le-am pus la test și le-am măsurat.
Pun mai jos un tabel cu valorile și sculele folosite.

Îmi place în special Tefal One Pot și Tefal Optigrill și cred că-s lucruri care nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie de bloc. Sunt cei mai buni prieteni ai burlacilor dar și al mamelor de copii mici, pentru că nu trebuie monitorizate deloc.


De reținut:
-aparatele nu consuma în continuu, după ce ajung la temperatura dorită vor folosi curent doar ca s-o mențină
-legumele congelate sau cantitatea mare de apă va prelungi timpul de start, deci și consumul la Tefal One Pot (sau Crock-pot sau ce folosiți).

Măsurătorile le-am făcut cu o priză Gosund și sunt destul de precise, în trecut am mai măsurat si cu alte produse și valorile au fost ~aceleași.

Voi mai face update la articol în funcție de ce mai bag prin oale. Urmează slow cooker și cuptor + diferite alte funcții de la scule Tefal.


Deci cât curent consumă sculele electrice de bucătărit? NU FOARTE MULT!
Dacă faceți în fiecare zi timp de 30 de zile o oală de supă simplă (~2.5L) veți plăti 9.12 lei curent (0.38Kwh x 30 zile x 0.8 lei).
Pentru o caserolă mică de mici la Optigrill în fiecare zi timp de 30 de zile veți plăti 8.4 lei în plus la curent.
Dacă faceți o pâine de 1.1kg odată la 3 zile vă va costa 4 lei în plus pe luna respectivă, nici măcar cât o pâine la Mega.
Și asta daca e 0.80 lei un KWh. Vedeți pe factură care e prețul la furnizorul vostru. Poate fi și 0.67 lei.

Poftă bună și nu mai stați cu ochiul pe contorul sfințit!

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading