Cancerul, o perlă

pharmaAr trebui să prețuim fiecare zi din viața noastră. Cu perle dacă se poate. Cu perle de cultură, sau mai degrabă din cultură. Există oameni și oameni: școliți și culți, neșcoliți dar pasionați de diverse domenii pe care le studiază independent, scoliți dar inculți (mai ales în Ro), sau cum e mai rău, neșcoliți și totalmente ignoranți. Există cultură generală, care acoperă domenii vaste precum istoria, politia, religia, arta, știința; sau cultură ce acoperă doar unul dintre domenii, cu condiția să fie aprofundată. Mă voi opri asupra științei, deoarece perla zilei de azi a fost pentru mine un articol pe care l-am văzut intâmplător pe facebook. E genul de articol care sare în ochi ca fiind neserios, dar cum medicina este domeniul pe care îl studiez și mă pasionează, l-am citit.

Acolo ni se spune că dieta vegană sau alcalinizarea sângelui cu o damigeană de apă cu sare, pot vindeca de cancer în 2 până la 16 săptămâni. Sigur nu a stat nimeni să caute cât de ușor sau de greu poți schimba Ph-ul sângelui și la ce duce, în cazul nostru, alcaloza. Bieții oameni care nu știu nici măcar să își interpreteze singuri o amărâtă de hemoleucogramă – darămite să aibă cunoștințe în genetică sau fiziologie – sigur vor începe să caute în stânga și-n dreapta după sare și tincturi miraculoase, cu sentimentul că l-au prins de Dumnezeu de-un picior. Doar că ”medicul” a avut grijă să lase de înțeles că nu în gospodăria noastră e leacul, ci la el.

Problema gravă nu e el, pentru că omul încearcă să își vândă niște servicii. Problema sunt oamenii care cred astfel de tâmpenii și care consideră că e la îndemâna lor să prevină boli precum cancerul. Sunt persoane care nu sunt în stare să își curețe singure urechile sau să își trateze sinuzita, dar au leacul pentru cancer! No shit! Nu o spun cu răutate și nu doresc nimănui un diagnostic de asemenea calibru, dar sunt sigură că în cazul în care ar afla că îl au, toți ar merge țintă la spital iar medicii ar deveni subiect de rugăciune. Până atunci, vin inverșunații fără cunoștințe medicale de bază și care nu știu lucruri elementare despre propriul lor organism, să afirme că medicii le vând otrăvuri îi îndoapă cu pastile.

Strigător la cer este ultimul citat care mătură orice urmă de IQ și care ne îndeamnă să nu mai mergem la doctor, pentru că sunt niște bețivi ordinari – nu contează că studiază două decade – ci să dăm bani grei ca să bem apă cu sare.

”Dr. Gary Niles și multe alte persoane au spus că medicii și cei din profesia medicală au cea mai scăzută medie de viata, care este în jur de 56 de ani, au cea mai ridicată rată la abuzul de alcool și de droguri, cea mai ridicată rată a suicidului, numai a psihiatrilor este mai ridicată. Deci, din păcate, noi mergem la acești oameni să-i întrebăm cum să avem o viața sănătoasă, fericită și longevivă. Cred că trebuie să ne revizuim modul de gândire.”

P:S. Citiți partea cu tensiunea și colesterolul la urmă. Eu, una, am râs. 🙂

 

2 thoughts on “Cancerul, o perlă”

  1. Legat de articol, incep prin a zice ca nu am deloc studii medicale. Am citit, cu privire la cancer, un articol interesant in “Stiinta si Tehnica” sau “Science World” – nu mai stiu sigur care.
    In el se afirmau cateva chestii, cu adresare la anumite dovezi ce puteau fi gasite eventual online. In primul rand, boala “cancer” e genetica – ne nastem oarecum cu ea. E posibil sa se activeze mai devreme sau mai tarziu, insa, daca e suficient de mult timp (adica nu te-a omorat o alta boala /accident inainte) sigur se face cancer. Are ceva de-a face cu degenerarea celulara daca tin bine minte (am citit articolul acum cateva luni de zile).
    Un alt aspect interesant era faptul ca exista o legatura intre boala in sine si mostenirea ce o avem, dpdv genetic, de la omul de neanderthal. Conform unor studii, fiecare om de pe planeta are “ceva” ADN de neanderthal in el, ce variaza de la foarte mic (sub 0.5%) pana la chiar 2%. Constatarile arata ca cu cat ponderea genetica de la rasa aceasta e mai mare, cu atat cresc sansele ca boala sa se manifeste mai repede. Acesta e si motivul pentru care nativii africani rareori fac cancer – rasa lor s-a pastrat in mare pare pura, intrucat, neparasind continetul, nu s-au “combinat” cu omul de neanderthal ce traia pe atunci intr-o mare parte din Europa. De precizat ca aceste rezultate sunt mai degraba constatari – inca nu s-a gasit o corelatie exacta, s-a observat ca exista una si se lucreaza la clarificarea acesteia.

    Totodata, am cunoscut doua persoane care au fost rapuse de aceasta necrutatoare boala… fostul meu profesor de matematica si director al scolii unde lucram, domnul Aurel Barnos (cancer la plamani daca tin bine minte – s-a intamplat acum vreo 15 ani) si un fost coleg de la Porsche, un baiat de 23 de ani, descoperit tarziu cu cancer la gat in faza terminala… Dumnezeu sa-i ierte!

    PS: N-am intrat pe blog-ul asta de vreo 2 ani cred… rusine sa-mi fie!

Comments are closed.