Critical Mass Oradea – 22 Aprilie

Traseul: Parcul Magnoliei – str. Transilvaniei – B-dul. Dacia – P-cul Petofi – str. Republicii – B-dul G-ral G. Magheru – str.Independentei – Primaria Mun.Oradea (ridicarea bicicletelor) – str.T.Vladimirescu – str. Principatelor Unite – str. Calarasilor – B-dul Decebal – str C.Coposu – str.Transilvaniei – P-cul Magnoliei.

Ce este Critical Mass?

Este un eveniment început în San Francisco acum 19 ani în 1992. Numele său a fost adoptat ca nume general pentru toate evenimentele de acest tip care au început să apară în aceeaşi perioadă şi în alte oraşe. Se estimează că evenimente de tipul Masa Critică au loc în peste 325 de oraşe din lume. Este în general înţeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nepoluante) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat. Circulaţia cu biciclete nu numai că nu este poluantă dar e şi foarte sănătoasă. Dacă oamenii, care nu au neapărat nevoie de maşină pentru circulaţie folosesc biciclete, sau alte mijloace de transporturi, oraşul devine mai curat, cu un aer mai sănătos, care serveşte sănătatea tuturor Orădenilor.

Scopul evenimentului:

Evenimentul reprezintă o întrunire a bicicliştilor.

Ei circulă pe străzile, escortate de poliţie, care în mod normal sunt aglomerate de maşini încercând să atragă atenţia asupra dreptului pe care îl are fiecare biciclist să circule pe stradă şi într-o oarecare măsură şi asupra poluării oraşului. Sloganul acestei întruniri este „Noi nu blocăm traficul; noi facem parte din trafic.” Bicicletele nu poluează!

Evenimentul este organizat de ProBikers

1 thought on “Critical Mass Oradea – 22 Aprilie”

  1. Critical Mass blocheaza traficul :)) Dar de 2 ori pe an nu mor nici soferii, iar de data asta e duminica cand circulatia e mai redusa. Sper ca macar cativa soferi sa fie mai atenti la biciclisti pe viitor.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading