Avatar IRL?

Am citit azi dimineaţa un lucru interesant: un copil cu diverse probleme de sănătate – printre care o problemă severă cu sistemul imunitar care îl expune tuturor infecţiilor posibile – merge la şcoală folosind un robot echipat cu o cameră web şi un microfon.

Roboţelul minune se numeşte Vgo şi va costa – în momentul în care se va găsi în comerţ – sub 6000 de dolari, plus un contract anual de întreţinere (se vorbeşte de circa 1200 de dolari pe an).

Ideea de a înlocui interacţiunea personală cu cea “avatarică” mi se pare ambiguă – Vgo poate fi pentru mulţi singura soluţie de a ieşi în lume, dar poate deveni un lucru foarte neplăcut pe termen lung. Să nu uităm de ideile prezentate în anumite filme de (mai mult sau mai puţin) succes gen Surrogates sau Gamer.

În orice caz, Vgo l-a ajutat pe Lyndon Baty să fie cu un pas mai aproape de viaţa normală…

/The Fan/

3 Responses to Avatar IRL?

 1. Liviu Oradea 07/02/2011 at 11:07 am #

  Interesanta ideea asta noua. Astept sa vad ce se intampla :) . In curand, chiar va fi plin de roboti pe aici : Asimo se pregateste sa devina comercial, vad ca apar avatare, sunt firme de pantofi care produc 10.000 perechi pe zi cu doar 5 angajati. Suntem intr-o noua era. Nu sunt paranoic sa ma gandesc la scenarii gen Terminator dar cu siguranta alte scenarii care poate nu sunt apocaliptice in sensul ca nu vom fi supusi robotilor, dar va fi apocalipsa economica.

 2. Romeady 07/02/2011 at 1:41 pm #

  Ma intreb oare cum coboara sau urca scarile?

  Sau, daca merge singur pe trotuar in drum spre casa si vine cineva si-l fura, ce se intampla?

 3. The Fan 07/02/2011 at 9:53 pm #

  Daca il foloseste doar pentru a merge la scoala, nu-l duce acasa.
  Ideea e buna, cred ca in curand se va combina cu Asimo (care umbla in doua picioare).
  Btw, iata ce a dezvoltat armata SUA acum ceva vreme:
  http://www.youtube.com/watch?v=N5ddscQZroA
  AT-AT ring a bell? :D