Doua probleme care m-au terminat…

Sau care mi-au terminat campania “Caut sponsor” si nu numai.

Daca esti un sysadmin o sa-ti placa urmatoarea chestie (si poate o sa ai cosmaruri noaptea din cauza ei):

1. Gmail, SPF and Broken Email Forwarding

2. Doua nameservere (care in mod normal trebuiau sa fie in sincron), unul pointandu-mi MX-ul pe gmail, celalalt setandu-se (din “nu-mi explic” motivul) pe serverul default de la webhost unde nu erau create casutele de mail, nici macar eroare de “no such mailbox” nu dadea.

Rezultatul: multe mailuri care s-au dus intr-o “blackhole”, pe care n-o sa le pot citi vreodata. Tot ce era trimis de pe gmail (sau yahoo) ajungea (ca sa nu ma prind eu ca nu merge de pe restul). Chestia si mai tare e ca nu aflam de problema asta daca nu insistau unii sponsori sa ma contacteze. Le multumesc pentru asta.

Acum asteptam sa se propage modificarile si ne rugam ca “sponsorii” care au trimis mail si n-au primit raspuns sa citeasca ce am scris pe aceasta pagina.

Acum stiti ce faceam azi dimineata la 3AM. Sa-mi dea careva o socotitoare ca sa-mi calculez pierderile, technology isn’t reliable!

socotitoare

(sursa pozei: Jocoteca.ro)

1 thought on “Doua probleme care m-au terminat…”

  1. Ceau la toti !

    Eu am patito cu serverul domeniu RDS (nameserverele de host de la ei),

    De si am schimbat serverul de dns de la rold, numa nu se probaga noul ip, ca urmare toate adresele de e-mail care plecau la adresa [email protected] o luau pe ip vechi , deci la gaura neagra (cum zicem noi), si am stat eu si ma-m tot mirat ce dracu oo fii, pt ca numa cand ma legam la serverul lor de smtp atunci im facea minunea asta .. cred ca aveau statis setat ip pe domeniul lor unde era si fostul host .. la ei nu se propaga nimica.. dar dupa 1 call phone sa rezolvat :), deci daca mai patiti si voi de astea sa stiti de unde e baiul ..

    Mariusus
    an3i.ro

Comments are closed.