Detalii Linux Innovation Cluj

Spun de la inceput ca nu am stat pana la sfarsit, probabil am lipsit de la partea cea mai interesanta, open beer 😀

Am incercat sa fiu cat mai obiectiv (si deloc rau-voitor) in cuvintele de mai jos, imi pare rau dar asta e ce am vazut si ce cred.

Evenimentul, overall sucked …Adrian Bulgariu (cu proiectul lui Geea) era total pe langa … ne-a vorbit despre retele neuronale …omu` viseaza cu ochii deschisi … mai mult de atat … ne-a jignit pe majoritatea din sala prin diferite fraze subtile legate de open source. “Nu e expert, dar el stie”. El vrea sa creeze o “entitate” informationala self-aware “dupa chipul si asemanarea omului”, ar trebui sa-i spuna cineva ca nu e Dumnezeu. Si eu vreau sa ma teleportez. Chestia si evenimentul in sine a fost prezentat foarte comercial punandu-se accent pe bussiness-ul lor si nu pe linux sau open source.
Domnul Tiberiu Socaciu ne-a spus ca nu si-a pregatit materialul, a vorbit despre lucruri normale legate de clustering dar mi-a placut foarte mult modul cum a facut-o si pot spune ca mi-as fi dorit foarte mult sa-i fi fost elev la facultate, omu` ruleaza, imi pare rau ca n-am apucat sa-i spun asta in fata.
Florin Veresc (http://cjix.ro) ne-a povestit despre Plesk, imi pare rau ca n-am apucat sa-l intreb de ce a ales Plesk in loc de Cpanel, nu ca nu as sti, vroiam s-o aud din gura unuia care are experienta si care face bani din asta.
Domnul Nicolae Bocsa ne-a povestit despre business si linux in business la modul foarte generalist, iar mi-a placut.

A venit si Arny si a impartit cd-uri cu qinstall, ii doresc succes in continuare cu proiectele si business-ul.

As vrea sa multumesc prietenilor cu care am fost, celor de la cfree ca ne-au dat net wireless gratis si nu in ultimul rand organizatorilor. Aceste intruniri sunt bine venite dar cu parere de rau voi lipsi de la urmatorul care va fi si cu plata. Consider ca acest eveniment, in mare, nu a avut legatura cu nevoile, solutiile (si asa mai departe) noastre ci cu business-ul altora.
P.S: in Cluj e foarte greu sa gasesti un local OK in care sa mananci o pizza buna si sa bei o “apa minerala plata”.

P.S2: revin cu poze …putine …dar fie. Pozele mai jos

Alte pareri la: Filip (got speed?), Cypress (stirinoi.com)
img_3309.JPGimg_3302.JPGimg_3282.JPG img_3325.JPG

siropelanddarius.jpg

(ultima poza copyright by stirinoi.com :P)

9 thoughts on “Detalii Linux Innovation Cluj”

 1. Cool, apar si eu in doua poze. 😛
  Chiar daca au fost diferite lucruri pe care nu le-am inteles (din punct de vedere pur organizaztoric, nu tehnic), atmosfera a fost in general ok, desi a lipsit sclipirea la care ma asteptam, avand in vedere ca ar fi trebuit sa vina de doua ori mai multi oameni si personalitati publice. Pot spune ca din conferintele Linux la care am participat am invatat un lucru important: cum [NU] trebuie sa le organizezi.

 2. simplu si bine zis. pe mine m-a stresat tare de tot bulgariu .. pentru el think outside the box nu se aplica, el stie. anyway, prefer apa minerala plata 😉

 3. sunt si eu interesat de chestia aia cu Clustering … nu de alta dar de asta ma lovesc / ma voi lovi aici curand curand … 🙂

  Eh … cat despre cluj … puteam sa zic … i told you so 🙂

 4. Eu n-am treaba cu linux sau clustering sau alea-alea, dar sunt gurmand, si orice omulet (fie el si oradean :D) stie ca in Cluj pizza cea mai buna e la Metro – Pizza Hut chiar cum intri/iesi din oras spre oradea (da, cu masina nu cu trenul, normal)

  Verificati data viitoare… 😉

 5. Pot spune ca stiam dinainte la ce sa ma astept. Am fost la ultima intalnire a cjfsg-ului – grupul Linux de la Cluj de care s-a tot pomenit pe parcursul conferintei: http://cjfsg.utcluj.ro – la care a participat si Adi Bulgariu si ne-a expus cam ce ar vrea sa faca. Am participat totusi din solidaritate pentru cauza Linuxului si nu imi pare rau ca am facut-o pentru ca am cunoscut multa lume cu aceasta ocazie.

  Cat despre Pizza la Cluj…trebuia sa intrebati un localnic si v-ar fi indrumat la o pizzerie destul de ok aflata la 100m de locul conferintei 🙂

 6. In primul rand va multumesc pentru aprecierile facute.

  Sper ca la urmatoarea editie sa ma prezint mult mai bine 😉

  In alta ordine de idei, caut oameni sa facem de o echipa pentru un proiect real de lucru pe un cluster.

  Cu stima linuxistica,
  Tiberiu Socaciu, Cluj

 7. defapt ultima poza am facut-o eu 😀
  apropo .. darius are un olympus de milioane 😉

  cred ca imi fac un cluster .. am la lucru doua celulare, un dect, un telefon fix, doua computere si niste PDA-uri 😛 care imi da niste sarma?

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading