Pizza cu albina?

Aveti grija pe unde si ce mancati!

Sunt un pic dezamagit cand spun asta, este vorba de restaurantul Casa Romaneasca (fostul Palmierul) din Baile Felix, loc de care ma leaga foarte multe amintiri, loc unde a inceput primul meu proiect online, loc pentru care mergeam 7km pe jos ca sa beau o bere Silva neagra pentru ca in oras nu prea gaseam.

Am fost aseara sa mancam o pizza, sa bem o ciocolata calda. Eu tocmai ce terminasem partea mea din pizza cand am vazut o albina prajita in farfurie la Lilisor. Nu i-a picat prea bine.

Am incercat sa sunam la OPC dar nu a raspuns nimeni. Cu greu l-am convins pe ospatar ca nu vom achita nimic din ce am consumat (pizza, bere, 2 cioco si o apa). Nu mai era niciun sef pe acolo cu care sa discutam.

N-am ce sa-i reprosez ospatarului, si-a cerut scuze (a vrut sa ne aduca alta pizza, sa n-o platim), imi dau seama ca nici pentru el n-a fost usoara toata discutia noastra si nici sa plateasca din banii lui toata consumatia nu i-ar fi convenit, nu mi-ar fi convenit nici mie …doar nu e greseala lui.

Am procedat bine ca n-am platit nimic din ce am consumat? Tu ce ai fi facut intr-o astfel de situatie?

pizza cu albina

26 thoughts on “Pizza cu albina?”

  1. Acolo a fost greseala bucatarului, iar paguba i-a venit ospatarului. Trebuia sa mai insisti la OPC; macar in felul acesta era sanctionata persoana potrivita.

  2. E unul dintre cele mai neplacute lucruri care ti se pot intampla la restaurant. Daca se intampla sa vezi asta inainte de incepe sa mananci primesti mai usor “surpriza” dar cand e deja gustata portia descoperirea iti intoarce stomacul pe dos.
    Eu am patit chestia asta fiind in vizita la cineva. Am gasit o musca in mancare dupa ce aproape terminasem portia. Cui sa reclami asta? 🙂
    Acum luand in gluma patania ta, tu stii cate dracovenii de genul asta gasesc eu in pizza cand comand cu fructe de mare:)
    Ca sa ti se mai calmeze greata gandeste-te totusi ca albina nu e asa scarboasa precum mustele sau alte zburatoare. Ea se aseaza pe flori si se hraneste tot de acolo.

  3. Eu am mancat acum 4 ani pe Vasile Alexandri la cantina de langa banca ING. Mancam des acolo si de data asta m-am dus cu Darius. Stupiza mare: a fly in his french fries. :))
    S-o pus Darie sa strige in gura mare ca are o musca in farfurie, de zburataceau panicate toate ospataritele. That was fun. :))

  4. Mai poate era haloween party si nu v`ati dat seama….era o maslina costumata in albina:))
    Anyway la localul ala nu`i mai zice palmierul ci Casa Romaneasca asa ca nu prea o sa`si dea multa lume seama despre ce vorbiti.
    Si daca e pana acolo nu mai mancati nici din lotus.Am fost acus cateva saptamani sa`mi iau pizza si ce sa vezi cativa gandacei dinaia cu multe picioare si doua antene lungi se plimbau in voie prin fata mea.Erau chiar langa pizza,m`am intors si am plecat, nu stiu unde au mai calcat dupa aceea.

  5. Nasol moment pentru stomacelul Lilisorului, da` se mai intampla. 🙂
    @Cypress: Alecsandri, cu “cs” nu cu “x”! 😛

  6. trebuia sa-ti factureze separat albina, pentru ca nu ai cerut-o 🙂

    si eu am prins bere acra pe o terasa unde sunt client fidel, mi s-a schimbat berea si nu mi s-a cerut nici un leu in ziua aia.

  7. am patit aceeasi chestie de doua ori. Odata era un fir de par in mancare si atunci am platit dar le-am spus ca nu mai calc pe-acolo si ca spun la toata lumea chestia asta. Si ca scriu pe net.
    In cealalta situatie era un paianjen mare in vinul fiert de la o terasa din iasi. Atunci am facut poze, am anuntat ospatarul ca nu platesc nimic, si am plecat, fara sa mai bem nimic din cana aia mare.
    Din pacate eu inca n-am salvat nr. de la opc la mine in tel, dar cred ca ar fi cazul. Daca mai patesc asa e clar ca nu mai calc acolo si cred ca de-acuma sun la OPC.

  8. Unde nu-i cap, vai de picioare! Așa se zice. 😀

    Eu zic că nu trebuie să te oftici sau să te scârbești. Albinele sunt ființe curate care nu se lipesc de căcat ca muștele sau ca UDMR-ul de putere…

  9. Da, ai procedat bine. In acest caz sint doua variante clare: 1 – nu platesti nimic; 2 – ti se cer scuze.
    Nu conteaza ca nu avea chelnerul nici o vina, astea sint problemele restaurantului – ei trebuie sa si le rezolve intern, nu consumatorul trebuie sa se induioseze, cum zicea cineva mai sus.
    Anyway, o albina prajita nu e rea, sa stii, bine ca n-a fost altceva:)).

  10. chelnerul chiar nu avea nici o vina,el e platit sa duca mancarea nu sa se uite ce e in ea(ingrediente de pe reteta sau extra).Daca era platit ca pe vremuri “degustator la imparat” era altceva

  11. Trebuia sa iei legatura cu un sef, obligatoriu. Sau sa intervina OPC.

    Bietul chelner nu e de vina ca bucatarul se scarpina in cur apoi isi baga mana in aluat. (presupozitie) Bucatarul trebuia luat la raspundere. La urma urmei ospatarul pune in fata clientului ce ii da bucatarul. Culmea ar fi ca ospatarul sa caute in toate felurile ce trebuie sa le servesca doar pentru ca cei din bucatarie sunt incompetenti.

  12. blogomentator – radu de la zapp 🙂 imi amintesc nene!
    cat despre treaba cu albina, eu am gasit o bucata de unghie in inghetata(de fapt, era deja intre dinti).. distractiv nu?
    Oricum vazand ca cunosteam persoana in cauza nu am zis nimic, da sa nu ajunga o obisnuinta.
    cheers!

  13. crede`ma ca am lucrat acolo si stiu ce sefi de tot rahatul sunt si ca ori ce se intampla tot ospatarul trebuia sa plateasca si nici o data nu au curajul sa vb cu clienti care fac plangeri..tot timpul zicea ca nu ii acolo si dalea….sincer stiu cum s epregateste mancarea acolo si sunt fff dezamait ..mie ff frica sa manac undeva in oras gandindu`ma cum se face amancare acolo si in ce mizerie se lucreaza:|:|

  14. crede`ma ca am lucrat acolo si stiu ce sefi de tot rahatul sunt si ca ori ce se intampla tot ospatarul trebuia sa plateasca si nici o data nu au curajul sa vb cu clienti care fac plangeri..tot timpul zicea ca nu ii acolo si dalea….sincer stiu cum s epregateste mancarea acolo si sunt fff dezamait ..mie ff frica sa manac undeva in oras gandindu`ma cum se face amancare acolo si in ce mizerie se lucreaza:|:|

  15. Parerea mea…. trebuia sa mergi asa frumos la ospatar ii cereai nr de telefon…. si incercai si dupa nr lui… asta k sa ii bagi in sperieti… poi ii ziceai la ospatar sal cheme pe bucatart si sal intrebi “Vi sa mananci tu albina asta? daka in pizza prietenei mele mai erau si alte albine si nu isi dadea seama?????? , eu platesc consumatia sun la pro tv si mai insist la opc pentru o servire in halul asta…. poate problema nu e nici a bucatarului dar in nici un caz nu al ospatarului ” ai facut pozele astea bun trimitele la protv… pt k dak ei vad asa cv iti zic eu k or sa faca un reportaj… or sa mearga acolo si o sa mearga si opc cu ei…… parerea mea…. cn stie in viitor o sai scutesti pe altii sa treaca prin ce ai trecut tu….. !

  16. In fata cu gara CFR (un pic spre stanga) mai exista acel local unde se servesc prajituri, alcoolice, etc.? Acolo am baut bere bruna silva 🙂 Ce-i drept a fost acum cativa ani buni … 🙁

  17. In locul tau , as fi mancat albina pe indelete , savurand polenul invelit intr-o crusta crocanta.Desigur , i-as fi platit chelnerului consumatia , adaugand un baccis gras pentru savoarea unica pe care mi-ar fi prilejuit-o.

  18. Zi mersi ca era albina. Aia macar e mai curata. Ai mananci din cur miere dar in farfurie nu iti mai place:)). Daca era o musca deaia puturoasa cum mai era. Nici bucataru nu cred ca are mare vina..nu poate sa stea cu ochii pe toate oalele odata….de vina este sistemul de aerisire…care este format probabil dintr-o usa deschisa.

  19. Bine ca nu era o musca :)) albinele oricum sunt mai curate …. dar totusi … cat despre chestia cu neplata mi se pare corect … Eu am vrut o pizza nu o pizza cu albina … Trebuia sa chemi bucataru sa ii zic mananca tu mah albina asta acu .. sau sa ii zici sa plateasca bucataru pe chelner

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading