Primul serviciu de DNS Anycast din România

Bâieții ăștia simpatici de la Hosterion, care-mi găzduiesc și mie site-urile, au lansat un serviciu nou de DNS hosting.

Serviciul DNS anycast este disponibil gratuit pentru toți clienții companiei care au servicii de găzduire web și domenii internet, astfel, cei peste 5.000 de clienți ai Hosterion beneficiază de cel mai rapid serviciu DNS din România.

Serviciul va oferi viteze de acces superioare, deoarece arhitectura anycast permite alocarea aceleași adrese IP către mai multe servere. Astfel, în timpul comunicării conectarea se face la adresa IP cea mai apropiată, asigurând încărcarea mai rapidă a website-ului și distribuția încărcării cu cereri DNS pe mai multe servere pe care Hosterion le-a instalat în puncte importate de conectare la internet din lume.

Serverele sunt instalate în 17 locații din întreaga lume: câte două locații în Bucureștiși Londrași câte un centru în ​Frankfurt, Paris, Amsterdam, New York, Chicago, Dallas, Seattle, Los Angeles, Atlanta, Silicon Valley, Miami, Sydney și Tokyo.

Un element esențial în viteza de răspuns a serviciului DNS este conectarea directă sau printr-o rută cât mai scurtă cu cei mai importanți furnizori de internet. În România Hosterion este conectat direct cu rețeaua RCS&RDS, cel mai important furnizor de internet din România, prin rute optimizate cu ceilalți furnizori majori, iar punctele de conectare și rețelele din toate locațiile au fost alese pentru a obține rute optime de comunicare.
„​Suntem prima companie de găzduire web din România care oferă acest serviciu, iar serviciul este gratuit pentru toți clienții Hosterion. Testele noastre au arătat că serviciul nostru de  DNS este cel mai rapid din România. Am optimizat serviciul DNS pentru vizitatorii din România conectând serverele Hosterion direct cu cel mai popular furnizor de servicii internet din România – RCS & RDS. Peste 5.000 de clienți vor beneficia de noua facilitate”, declară Adrian Andreiaș CEO și fondatorul Hosterion.

 

Cred că-s mai bine de 10 ani de când folosesc serviciile lor prin IntoVPS. Tot ei au creat serviciul IntoDNS și Fleio. Sunt serioși, de foarte mult timp în industrie, și după cum se vede, puși pe treabă…

5 thoughts on “Primul serviciu de DNS Anycast din România”

  1. Prețul mi se pare cam piperat pentru serviciul DNS. 10 €/an/domeniu mi se pare un preț care nu-i destinat clienților din România.

    Un mare plus pentru ei, sunt chiar o firmă serioasă în schimb cu servicii de calitate.

  2. Preturile pentru hosting nu mi se pare piperate la ei, bine, pentru site-uri micute, si cu “randament” , altfel nu prea se justifica de ex 30E la 100Gb … poate cine stie, mai scad preturile in viitor avand in vedere ca preturile la SSD-uri s-au dus efectiv in cap, 80-90 de lei un ssd de 120Hb, nou 🙂 … nu ramane decat sa ne bucuram de asta.

    Ca serviciu probabil ca merge bine, am testat site-ul tau pe pingdom si ai cam 1s load, numai ca te trage rau in spate numarul de “resurse” incarcate … 85 😀 … si incarcarea pe homepage: 6.2Mb, mare parte din cauza unor imagini f mari cred, ptr care nu ai “thumbnailuri” !

    Asta-i rezultatul tau: https://tools.pingdom.com/#5a7938f6aa000000

  3. Serviciile mai scumpe sunt in general pentru cei care trebuie tinuti un pic de mana si sa nu isi bata ei capul, sa mearga totul ok.

    Eu sunt pe VPS (intovps) dar tot la ei. Deci daca nu se incarca ok, e cam vina mea 😀
    Stiu stiu, n-am apucat sa optimizez tot inca 😀

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading