Chestia cu zborurile Oradea – Barcelona e ca…

…nu sunt chiar Oradea-Barcelona.

Anuntate cu mare tam tam de actuala conducere a CJ BH (desi nu au cam niciun merit) cursele Oradea-Milano si Oradea-Barcelona vor debuta in luna martie 2017.

Dar sa revenim la ce vrea sa zica autorul: Zborurile Ryanair din Oradea in Barcelona cu 19,99 euro nu sunt spre Barcelona ci spre Girona (100 km mai incolo) si costa 19,99 doar zborul incolo, returul e 59,99 euro pe mai toate datele apropiate disponibile in momentul de fata (si viceversa pe date mai indepartate).

Si o informatie suplimentara ca sa faca sens avizul dat amatorilor de city break-uri:

Aeroportul din Girona este situat la ~100 km de Barcelona si nu este nici macar in orasul Girona, ci usor langa. Deci in loc sa zbori pe El Prat sau Aeropuerto de Barcelona, zbori la Girona, iei un taxi sau un bus pana la gara din Girona si dupa aia iei trenul pana la Barcelona (si dai pe transport mai mult decat pe biletul de avion). Drumul inapoi va fi si mai hardcore la cursa de miercuri pentru ca trebuie sa fii in aeroportul din Girona pe la ora 6 dimineata sa prinzi zborul de 6:55.

P.S. Nici aeroportul din Bergamo nu e exact in Milano (pentru ca orasul Bergamo nu e orasul Milano), fiind la vreo 60 km mai departe, dar acolo au legaturi mult mai ok intre aeroport si Milano, gen juma’ de ora cu bus-ul, 5 euro biletul.

P.S. 2 Pentru ca am observat ca s-a incins o discutie destul de productiva pe Facebook, transpun si aici o concluzie personala:

Zborul Oradea – Girona este foarte bun daca vrei sa petreci o saptamana+ pe Costa Brava si eventual sa vizitezi Barcelona nefiind constrans de timp. Daca vrei sa vizitezi exclusiv Barcelona in cadrul unui city break, adica 2-3 zile, e foarte posibil sa prinzi variante mult mai bune din Cluj cu Wizz Air direct pe aeroportul El Prat. Ideea de baza e sa te documentezi si sa nu sari la primul bilet de avion doar pentru ca e din Oradea.

3c767187f9118256fe187a5c2da86b3d

 

6 thoughts on “Chestia cu zborurile Oradea – Barcelona e ca…”

 1. Uite, caz concret, și pe Bruxelles, low-cost te duce pe South Charleroi. De unde ai legătură cu bus-ul, care te lasă relativ în centru. Așa funcționează peste tot.
  Cursa pe Bruxelles direct e cam triplu ca preț. Și de acolo oricum, tot trebuie să iei metrou sau taxi până în oraș.

  E la fel cu orice oraș mare. Paris are Charles de Gaulle pentru direct și Beauvais-Tille pentru low-cost. Etc.

  Ex: Budapesta – Bruxelles, South Charleroi e 155 + 15 euro. Budapesta – Bruxelles e 285 + 25 euro. Busul între South Charleroi și Bruxelles e 5 euro. Deci, 10 dus-întors.

 2. Pai da bai desteptule, nu zboara direct in orasele mari. Nicio cursa low cost nu poate zbura asa pt ca nu ar mai fi low cost. Si in Frankfurt e la fel, si in Brussel samd. Citeste inainte sa versi tampenii!

 3. Ok, și ce e nou? Cine zboară din Cluj,Tm, Satu Mare, Debrețin, etc cu Wizz, merge defapt pe ,,Londra Luton”. Aia nu e Londra, ci e chiar în Luton. Adică la 46 km distanță de centrul Londrei. Nu cred că din Oradea ar putea zbura direct pe Gatwick sau pe Heathrow de exemplu. Eu zic să ne mulțumim cu cele 2 destinații apărute și să sperăm la unele asemănătoare.

 4. @Maximus

  Vorbesti prostii. Wizz Air de ce te lasa pe El Prat? Acuma da, daca vrei sa zbori aproape moca iti asumi riscul sa ajungi prin camp.

  Asta cu anunturile de zbor catre Barcelona si Milano e ceva de genul: Va dam gratis 10kg de cartofi dar trebuie sa mergeti pana in Cluj sa le luati.

  In fine, macar sa se bage zborurile astea, asa cum sunt ele, ca sa fie folosit si aeroportul asta pentru ceva.

 5. Ce nu înțelegeți voi ăștia mai cârcotași este că poate nu toți se duc direct neapărat la Barcelona. Girona și aeroportul de acolo sunt cel mai aproape de Costa Brava, o zona turistică cu stațiuni superbe pe malul Mediteranei.
  Plus, sunt mulți care au rude in zonă. În cazul ăla nu ai nevoie de transport în comun.
  Ca să nu mai zic că 100km pe autostradă în Spania îi faci mult mai rapid decât 150km până la Timișoara sau Cluj, sau 250-300 (în funcție de rută până la Budapesta)
  Așadar timpul pierdut și stresul până să ajungi în Spania e mult mai mic.

Comments are closed.