4 thoughts on “Unemployable (video)”

  1. Good job society. Mai putine joburi, mai putini bani, mai putina putere de cumparare, hai sa automatizam totul. Da o sa avem 90% timp liber fiindca n-o sa avem de munca.

  2. Pe net nu se poarta cu ‘somezi?’. Freelancer sounds better.

    @Alex – trebuie sa evoluam, corect? se merge pe automatizare, insa, trebuie sa te gandesti la asta ca la o oportunitate. Poti sa te specializezi in alt domeniu, dar aici intervin mai multi factori, precum varsta, ambitia s.a.m.d.
    Ce vreau sa spun eu este ca lucrurile se schimba, cu sau fara acordul nostru, insa, nu trebuie sa ne plafonam. Trebuie sa incercam sa gasim o oportunitate in orice.

  3. @ Mihai: Cum a fost mentionat si in video inainte sa se treaca la etapa urmatoare trebuie sa gasim o solutie pt oamenii ce vor fi dati afara de pe joburi si al calor skillset nu va mai fi util. Nu poti sa trimiti inapoi la scoala oameni de 40-60 de ani ce au familii de sustinut. Trebuie facuta progresiv si nu radical schimbarea, dar din ce vad eu o mare parte din populatie va ramane fara job iar cei care-si permit sa se specializeze in ceva de viitor cibernetica/roboti/automatizare/A.I vor avea doar de castigat.

Comments are closed.