Cu politia la dictare

Desi majoritatea politistilor intra in categoria “oameni”, se mai intampla sa te intalnesti si cu niste capete de creta care fac uniforma si rasa umana de rusine. Isi fac munca cu atat de multa meticulozitate si entuziasm incat prin atitudinea lor ti se pare ca te-ai intalnit cu Robocopi ce sufera de un usor retard.

Se dau 2 baieti care merg pe trotuar, pe langa biciclete intr-o seara calduroasa de vara. Organul constatator trage agresiv masina pe prima straduta, in fata lor, pe contrasens.
Se cer in mod direct actele, fara ca organul sa se prezinte. Atitudine ferma!
Cel care mi-a scris datele din buletin imi spune sa intorc bicicleta si SA-I DICTEZ seria de pe cadru. I-o dictez, nici eu nu stiu cat de corect. Cata lipsa de profesionalism? Daca asa actioneaza cu toti cei pe care-i intreaba de sanatate, i-ar fi aproape imposibil sa prinda un infractor. Hotul neprins ar putea sa-i dicteze Pi si nenea organul ar scrie. La verificarea de la sectie ar iesi ca bicicleta cu seria Pi nu e furata si toata lumea si-ar vedea in continuare de „munca”.

Ni s-a spus sa avem grija ca nu avem veste reflectorizante. Nu erau de la politia rutiera, dar ce mai contează?! I-am precizat ca in lege termenul folosit e “imbracaminte reflectorizanta”, ceea ce si aveam.
“Stii tu mai bine ca mine?” s-a rastit organul.

Art. 161. – (1) Se interzice conducatorilor de biciclete sau de mopede:

r) sa circule fara a purta imbracaminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lasarea serii pana in zorii zilei sau atunci cand vizibilitatea este redusa;

Timp si resurse pierdute. Rezultate 0.

In rest, respect pentru toti cei care-si fac pe bune meseria. Pacat de putinii incapabili care ies in evidenta si le fac tuturor uniforma de substante maronii.

politia

 

5 thoughts on “Cu politia la dictare”

  1. Nu exista pom fara uscaturi ! Insa este pacat ca sunt multi oameni dedicati trup si suflet unui domeniu si din cauza celor care sunt doar de forma, pierd mult si decad in fata multor altora.

  2. Probabil gaborul era de la Militia Locala,prostanii aia de gardieni publici cu 8 clase care au devenit peste noapte “politisti comunitari”.Niste tarani prosti,si Bucurestiul e plin de din astia,numai ca lumea nu ii baga in seama,ii ia si la misto.

  3. El a formulat destul de ok in prima faza: ‘veste reflectorizante’, dar apoi a cam dat fail. Practic s-a referit la elementele imbracamintii. Ok, the fuck i’m talkin about.

    Nu stiu cum sunt tinuti astia, adica daca stai sa te gandesti…sigur gaseau ceva important de facut. Mai citeau un dosar, mai incercau o teorie sa prinda pe vreunul s.a.m.d. Dar ei o ard dupa biciclistii in regula.

Comments are closed.