Un oradean despre Sibiu si Cibinfest

Lucruri care au facut diferenta dintre un balci obisnuit si CibinFest Sibiu:

– echipa tanara de organizatori care s-a implicat 100% in toate aspectele organizarii. Evenimentul a fost promovat cu mult timp inainte de a incepe, stiam de Cibinfest inca din Martie.

– o administratie locala care n-a bagat bete in roate evenimentului

o trupa care a stiut sa miste publicul

–  in organizare au fost bodyguards cu experienta in astfel de evenimente, oamenii de paza au fost prietenosi, cativa vorbeau germana, iar pentru a nu se aglomera cortul, se inchideau temporar intrările

– cel mai mare cort care incapea in centrul orasului, capacitate de peste 2000 persoane

In Oradea nu s-ar putea organiza ceva asemanator! Nu avem nici macar loc pentru un cort atat de mare in centru. Iar in administratia locala dinozaurii alesi politic, care se sapa intre ei, organizeaza evenimente și nu vad o problema in a incepe promovarea evenimentului cu 2 zile inainte de startul acestuia.

In 4 zile de stat in Sibiu mi s-a parut ca e situat mai la Vest decat Oradea.

Centrul Sibiului seamana mult cu ce-am vazut in Praga, cladiri vechi, ganguri si drumuri din piatra cubica. Ah da, daca treci prin gangurile din centru pe la pranz, miroase a mancare, nu a pipi.

Impresia generala e ca sibienii au mai mult de 2 carti in biblioteca.

By default romancele sunt foarte frumoase, dar in Sibiu s-a intrecut masura. N-am vazut vanzatoare sau ospatara care sa nu-mi zambeasca. Cea mai simpatica si inocenta domnita ospatar pe care am intalnit-o pana acum lucreaza in Kultur Cafe 🙂

Gasca noastra: Brylu, Razvan, Andrei, celalalt Andrei, Sorin si Cristi a reusit sa bea 520 de beri in 3 zile. In rest What happens in Sibiu, stays in Sibiu!

Evenimentele continua in Hermannstadt, in aceasta saptamana incepe Festivalul “De bun gust”  ce va pune pe masa in fata sibienilor bucate de la 8 bucatarii internationale.

CibinFest este un eveniment organizat de Fundatia Austria Pro Romania si A1 Events cu sprijinul UrsusPepsi si Ibis Hotel.

Si cateva poze:

 

1 thought on “Un oradean despre Sibiu si Cibinfest”

  1. La faza cu Sibiul mai la vest decat Oradea imi permit sa nu fiu de acord. Sibiul, din punctul asta de vedere, nu e in Romania! In Sibiu se organizeaza evenimente ca-n Bavaria. Implicare, organizare stricta,calitate, flexibilitatea oamenilor si a administratiei locale… astea sunt caracteristicile de baza ale unui eveniment in Sibiu

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading