Oktobărfest pe româneschte – CibinFest Sibiu – 26-29 Septembrie

Imi doresc sa vizitez Sibiul inca din 2009 cand l-am vazut pentru pentru prima oara in trecere, din masina. E pe lista mea to-visit alaturi de Brasov si Onesti (prietenii stiu de ce). Nu m-am gandit ca prima mea vizita in Sibiu se va intersecta cu alt element ce-mi provoaca placere: berea.

In 26-29 Septembrie se intampla CibinFest. Cateva cuvinte despre festival:

Prima ediție a CibinFEST a avut loc în  anul 2011 și a fost o premieră pentru Sibiu – a fost amenajat cel mai mare parc de distracții în aer liber din România.

A doua ediție, cea din 2012 a adus schimbări importante – mutarea evenimentului în centrul orașului, în Piața Mare și amenajarea unui cort de bere, cu o atmosferă tipică Oktoberfest-ului bavarez. Peste 300 hectolitri de litri de bere, 10 tone de carne, 12 utilaje în parcul de distracţii, 22 de expozanți în târgul de toamnă şi un cort de 1.200 de metri pătraţi au stat la baza ediției 2012, care a transformat Piaţa Mare, timp de patru zile, într–un spaţiu specific “Oktoberfest”–ului, festivalul din Germania.

Anul acesta, CibinFEST evolueaza si aduce servicii si mai bune vizitatorilor – un cort dublu ca suprafata, mai inalt, si o zona de rezervari pentru cei care vor sa aiba garantia unui loc asigurat in serile de distractie. De asemenea, parcul de distractii mobil va aduce atractii noi iar expozantii din cadrul targului de toamna vor veni la randul lor, cu surprize.

Inaugurarea va ava loc joi, 26 septembrie 2013, in cortul din Piata Mare –  centrul municipiului Sibiu.

In acest an iti poti face rezervari online la Cibinfest pe Eventim, pretul unui bilet fiind de 150 lei pentru 8-10 persoane. IbisHotels este situat la ~7 minute de mers pe jos de Piata Mare si au oferta misto de cazare pe perioada festivalului.

Cam stiu deja ce vreau sa vizitez, dar si alte recomandari sunt binevenite. Se poate spune ca in acest an sarbatoresc toamna oradeana in Sibiu alaturi de alti bautori de bere?

cibinfest_sibiu

CibinFest este un eveniment organizat de Fundatia Austria Pro Romania si A1 Events cu sprijinul UrsusPepsi si Ibis Hotel.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading