Chestii evenimentice prin Oradea

Am primit un mail cum ca la Hilton este “Serata Lirica”, azi, 16.07. Nu de la ei,  ci de la cineva care isi va sustine talentele. Evenimentul nu are nevoie sa fie mediatizat, toata lumea din Oradea este legata intr-o mare retea neuronala si ca urmare isi cerne singura informatiile.

Ieri a inceput Caravana TIFF. Ca orice festival de film romanesc care se respecta, a inceput cu o drama si va continua cu alte doua drame.

La Real 1 are loc din 19 iulie un “Targ al Reducerilor de Vara”. Adica o gramada de chestii traditionale si eco gen Shaorma cu rahat si palinca de Bihor.

In weekend, are loc editia aniversara a Targulului Mestesugarilor in Parcul Balcescu. Se vor vinde diverse lucruri utile care nu trebuie sa lipseasca din gospodaria unui oradean al secolului XXI: cojoace si sumane, impletituri de papura si nuiele, masti si oua incondeiate, icoane pe lemn si diverse obiecte din scoarta de copac. Targul va fi acompaniat de mult folclor si fum de mici. Din motive de criza si UE, gratarele vor produce doar fum cu aroma de mici, oradenii fiind rugati sa vina cu mancare de acasa si sa nu hraneasca vanzatorii.

Concert Emeric Imre la Hanul cu Noroc in seara zilei de joi. Cui ii place muzica folk (indiferent de sonorizare) si berea buna (si diversa) stie ce face joi seara.

Si acum evenimentele odioase de weekend care stau sub semnul bizonului! (Bizonul este un animal mare si prost care se aduna in turme si socializeaza prin mugete, pentru cei care nu sunt familiarizati cu notiuni de astrologie urbana)

Caravana Mix Music! Sambata si duminica vor concerta la Oradea o sumedenie de artisti consacrati, niste monstri sacri ai muzicii culte romanesti: Soprana Andra, tenorul Connect-R, Ansamblul de Camera Proconsul, Corul Deepcentral, mezzosoprana Adreea Balan, contra-tenorul Laurentiu Duta, acompaniati de nu mai putini ilustrii: Keo & Skizzo Skillz, Crush & Alexandra, Marius Gavrila & Dj Jungle si Alin Calinescu. Mirobolantul show va fi prezentat de ala mic care o are mica si face emisiuni de cultura: Catalin Maruta! Deci locatari de pe malul stang al Crisului – voi vara nu dormiti! P.S. mi-a placut promovarea evenimentului astuia. A vazut sau a auzit cineva ceva despre el pana acum?

Lotus ridica stafeta si organizeaza (impreuna cu Ciuc sau ceva de genu’), tot sambata, un concert cu si mai cunoscutii si consacratii muzicieni romani: Loredana sani prea lasati, Ruby sani prea ridicati si Vunk (la care forma si orientarea sanilor difera de la caz la caz). “Apa, apaaaa, apaaaa, sha la, la la, la la” – Da, stiu versurile hit-urilor Loredanei, sunt usor de retinut pana si pentru o morsa.

Si daca l-ati ratat pe DJ Jungle la Caravana Mix Music, omul isi completeaza prima de concert cu un party in Avenue The Club, sambata seara. Love the haircut man! Love it! Backstreet boys forever!

Luni vine Lemon Bucket Orchestra la Moszkva Cafe. Daca nu i-ati vazut pana acum, mergeti neaparat la concert!

L.E. Rezumatul acestui “articol” a fost realizat de Laurentiu prin adaugarea unui thumbnail care face cat 1325 de cuvinte.

bere burger

2 thoughts on “Chestii evenimentice prin Oradea”

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading