Anul 2013/2014 e cel mai prost an in care poti sa-ti faci sau prelungesti abonamentul de telefonie mobila

1. Cititi acest articol de pe Economica si retineti esentialul:

“Tariful de interconectare se ridică în acest moment la 3,07 eurocenţi pentru apelurile mobile, iar până în 2014 va scădea considerabil (la 1 cent!), iar operarea RCS&RDS în bandă de 900 Mhz va duce la scăderea masivă a tarifelor comerciale practicate pe piaţă.”

Cum decurge acum negocierea cu operatorul de telefonie?

Clientul: Buna ziua, vreau 2kg de rosii  si 500g de ceapa.

Operatorul: Avem rosii, poftiti 1kg de rosii, 500g castraveti si 1500g ceapa.

Consum poate 50-60 minute intr-o luna si trimit vreo 3 SMS-uri (cu mult sub ce-mi ofera abonamentul curent), dar am nevoie de Internet mai mult.

Sunt in ultimele luni din perioada contractuala pe un abonament Vodafone Complet 800 cu Optiune Internet pe mobil Extra 1GB pentru care platesc ~95 lei pe luna (7.55€ + 9.67€/lună + TVA). La abonamentul acesta am vrut sa-mi activez Optiune Internet Combo (care costa 3E / luna inainte de lansarea Vodafone RED, acum costa 5E / luna). Dupa ce-am discutat cu 3 oameni de la Vodafone s-a ajuns la concluzia ca eu NU am abonament de voce si nu mi se poate activa Internet Combo. Vodafone Complet 800 o fi abonament de trimis semnale fumigene? De retinut ca eu am vrut sa le dau niste bani in plus.

In schimb optiunea e valabila pentru un abonament Red (mai scump, 500MB net si cu minute de care nu am nevoie) sau pentru un abonament Mega (mai ieftin decat cel pe care-l platesc acum!?! dar pe care nu pot sa-l iau pentru ca mai am 2 luni de contract). Unde e logica? Dupa 7 ani de Vodafone trebuie sa ma mut la alt operator pentru ca ei nu pot sa-mi ofere serviciul de care am nevoie.

Daca Vodafone nu ar fi avut cea mai stabila retea, nu mi-as mai fi batut capul.  Intre timp mi-am rezolvat temporar problema cu net-ul nelimitat.

Ce vrea lumea pe smartphone? Internet! Ce ofera operatorii? Servicii cloud, minute fara numar pe care nu le vorbeste nimeni si MMS-uri bagate pe gat.

Sper ca de anul viitor, daca vreau doar rosii si ceapa, sa platesc doar rosii si ceapa. Nu si branza pe care n-o mananc. Si sa pot lua cate rosii si ceapa vreau. Da Vodafone si Orange, ma uit la voi.

De anul viitor vor fi nevoiti sa ieftineasca abonamentele, iar minutele si pretul lor nu vor mai conta in alegerea retelei, pentru ca vor fi toate la fel.

Alta chestie care mi-a atras atentia e “Traficul de noapte“. In 2013! Primesc cablul de dial-up gratuit in oferta asta?

vodafone

7 thoughts on “Anul 2013/2014 e cel mai prost an in care poti sa-ti faci sau prelungesti abonamentul de telefonie mobila”

 1. Digi are internet nelimitat atat pe mobil cat si pe stick… daca mergi cu telefonul tau poti sa iti faci abonament de 3 euro. nu au minute incluse, dar au in schimb tarife foarte ok strict pe minutele care le vorbesti. In oras nu am avut nicaieri probleme cu semnalul pana acum sa nu imi mearga internetul ok. Nici nu mai folosesc wireless, doar acasa unde trec pe wireless pt. ca merge mai bine ca 3G.

  Numarul l-au portat fara probleme, in 3 zile am fost pe Digi. Trebuie doar sa completezi un formular si se ocupa ei de restul.

  Singurul aspect negativ la Digi e birocratia, dar asta e un punct comun la toti operatorii din cate am observat.

 2. La fel am facut si eu… dupa 12 ani de Vodafone m-am portat in RDS.
  Cand am facut cerere de renuntare la abonament au tot venit cu oferte cu minute in roaming si alte prostii care nu ma interesau. Ce am cerut nu se putea, adica minute putin si net mult.

  Asa ca a ramas solutia RDS. Platesc la telefon cat folosesc si de net nu-mi fac griji. Da… calitatea nu e la acelasi nivel ca si la Vodafone, dar din ce am observat, este peste Orange…

 3. stiu ca cei de la digi stau mizerabil la capitolul comunicare, dar din gura in gura merg “noutatile” la timp [mai ales in randul blogerilor]. personal, is fan digi. da’ chiar nu pricep pe ce ai dat lunar atatia bani la vodafone???

 4. Ai mare dreptate – cu totii asteptam implementarea 900Mhz in Digi sa vezi semnal peste tot si portari garla . Sa vezi atunci ce vor sari Portocala si Hotzafon cu ofertele de nu te vezi . Pentru ca ei isi bat joc , nu au concurenta , prefera sa-i despagubeasca pe cei de la Rds cu 5 mil $ pe an decat sa le cedeze cei 10Mhz de GSM fiecare dintre operatori . Implicit ii limiteaza sa ne oferteze corect . Netul de la Digi merge decent , in orase nu ai nici cea mai mica problema , in schimb pe munte e mai dificil in anumite zone limitrofe , dar avand in vedere ca la verzi (greci) nu am semnal nici in oras (ma obliga sa stau pe 2G) ca cica e prea incarcata statia din zona tineretului , ma face tot mai tare sa astept momentul de cotitura 2014 in telecom . Asa ca fie cartela , fie abonament pe doar 12 luni baieti !!!

 5. telefoane la promotie sunt si la RDS: iphone5/s3/s2 etc + net nelimitat pt telefoanele astea, iar la cat zici ca vorbesti si sms’esti tu mai dai vreo 2 euro pt ce-ai consumat

  la acoperire intr-adevar mai au de lucrat, insa dpdv al preturilor practicate nu se compara cu niciun operator

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading