Protest vs. protest

Miercuri, 7 noiembrie 2012, București.

Câteva mii de fermieri se adună în fața Palatului Victoriei, cerând dreptate, subvenții și alte ajutoare. Jandarmii sunt pe fază – patru persoane sunt arestate, iar fermierii pleacă acasă fără să fi rezolvat nimic. Ministrul Agriculturii nici măcar nu se află în țară. (foto)

Miercuri, 7 noiembrie 2012, Atena.

Guvernul grec votează măsurile de austeritate necesare funcționării statului. Votul este “pentru”, majoritatea este mică dar existentă. Lumea s-a adunat în fața clădirii Legislativului într-un număr mare, de circa 100.000 de persoane să protesteze împotriva măsurilor. Inițial au fost pașnici, ulterior protestul a  degenerat, ajungându-se la tunuri de apă și gaze lacrimogene. Totuși, un număr de circa 70.000 de persoane au rămas în fața Parlamentului, așteptând votul legiuitorilor. (foto)

Diferență de proporții, nu?

7 thoughts on “Protest vs. protest”

  1. Grecii sunt mai flamanzi si mai disperati. Romanii nu au ajuns la limita inca. Rabdare! Doar ca exista o problema… De unde sa dai daca nu e de unde? Iar cu ce folos se lasa daca protestul produce pagube materiale care trebuie acoperite din banii publici. Atunci ne urcam toti in copac si scoatem onomatopee… sau ne intoarcem in evul mediu.

  2. Greece 2011 census 10,787,690 people (sursa wikipedia) asa ca fapt divers. Nu e vorba ca sunt flamanzi e vorba ca pana acum toate au mers aparent bine si de pe o zi pe alta au ramas in curul gol. De ce!? Doar pentru simplul fapt ca mai marii alesi de populatia greaca au risipit banii cu doua maini fara sa constientizeze consecintele inevitabile.
    Comaprativ cu noi grecii au trait chiar foarte bine si au ajuns poate mai rau decat noi de pe o zi pe alta. La noi e nasol de mai bine de 23 de ani ca nici epoca de aur nu a fost intr-adevar de aur a fost mai mult de bronz comparativ cu alte tati comuniste!!! In concluzie noi nu avem de unde sa stim adevarata diferenta doarece la noi niciodata nu a fost bine!

  3. Grecii au tot dat pana au ajuns la fundul sacului. Auzi tu, pensiile scad cu media de 2000 de euro pe an… pai un pensionar roman are o medie de 3000-4000 anual…

  4. Am fost cu bursa in Grecia prin 2001. Statul grec era falimentar si pe atunci. Diferenta e ca i-a lovit criza si toti vor bani de unde nu sunt. Cam la fel ca romanii… Sa nu mai spun ca grecii nu au chef de lucru, trasatura comuna cu romanii. 🙂 Toti vor bani, dar munca mai putin. Iar chestia asta nu o observi pana nu iesi in lume un pic sa vezi cum merg lucrurile prin alte parti… Cand traiesti in Romania, te afli intr-un balon din care nu vezi in afara. Intreaga atentie iti e luata de ceea ce se intampla in Romania si dai vina pe toti si pe toate. Nu ca nu ai avea dreptate pentru ca lucrurile merg cum merg si majoritatea ar trebui sa infunde puscariile, dar totusi traiesti in Romania si asta iti ocupa tot timpul. La general vorbind. 🙂

  5. @The Fan – nu stiu ce formula abordeaza astia cand se calculeaza pensia medie, dar eu zic ca e undeva la 800 – 1000 RON = 12000/an care la un curs de 4.5 lei/ 1 E = 2500 E aproximativ.

Comments are closed.