Tu unde ai fost cu clasa?

Am o slăbiciune pentru serialele cu bucătari. Am și un mare favorit: Jamie Oliver, copilul minune din bucătăria britanică, un chéf care ne învață cum să facem mâncare bună și sănătoasă într-un mod simplu, fără aere.

Uitându-mă la episodul grecesc al serialului său “Jamie’s Food Escapes”, mi-a lovit urechea o frază: “când am fost într-o excursie cu clasa la Acropole, profesorul de istorie ne-a explicat în detaliu despre acest loc istoric…”. Atunci m-am gândit: măi, ăștia din Anglia se duc în excursie în Grecia cu clasa, pe când noi n-am ajuns mai departe de Grădina Botanică din Cluj, dar și aceea excursie a fost în era comunistă… Poate tot din cauza nostalgiei comuniste a plecat grupa mare de la grădi (în care era și juniorul meu) la aceeași grădină botanică din Cluj, dar mai departe nici ei n-au ajuns.

De aceea m-am gândit să vă întreb pe voi: unde ați fost cu clasa? Ați fost în tabere, în excursii, la mare, la munte, la Iași sau Dăbuleni, sau ați părăsit țara?

1 thought on “Tu unde ai fost cu clasa?”

  1. Chiar ai nostalgii de pe vremea comunista… In primul rand intreaba-te daca aveau parintii tai bani sa te trimita cu clasa in Egipt spre exemplu… Comunista sau nu, Romania nu prea avea bani pe vremea aia, nu era nici voie sa faci o asemenea iesire probabil si nu era pentru mase treaba asta anyway. Iar acum, in Romania capitalista, cand patronul iti arunca 1000-2000 de lei, poti sa iti trimiti copilul in excursii exotice? Abia daca te storci sa faci un concediu pe an in Romania…si nu cine stie ce… 🙂 Chill-out!

    Cu clasa am fost in tabere la munte in clasele I-IV in fiecare vara, am fost la Ciucea, Cluj, Pausa si apoi in liceu la Stana de Vale si de cateva ori in Padis, Belis, Grosi. In rest in excursii de o zi pe ici-pe colo. Dar totusi am fost.

    Conteaza extrem de mult de diriginte si de coeziunea clasei si de buzunarul parintilor…intr-un final…

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading