Capitala Verde sacrificata pe altarul parcărilor de domiciliu

Un prieten tocmai mi-a povestit despre cum băieții de la Selina RER (corectat, pentru că RER e responsabil pentru arborii de pe spațiul public) i-au tăiat un copac din fața blocului pentru a face loc unor parcări de domiciliu.

Nu e prima dată, nici ultima. Am avut și eu parte de o tură de nervi asemănătoare când băieții veseli (Dorel, Dorel și Dorel) m-au scăpat de un cireș și un nuc din fața blocului ca să aibă automobiliștii din zonă loc unde să-și parcheze rablele.

Poluare dublă: tăiem copacul ca să aibă poluatorii loc unde să-și păstreze instrumentele de poluat… și să nu mai vorbim de poluarea fonică și praful de care acei pomi și copaci ne scăpau… și de efectul psihologic pe care îl are faptul că te uiți pe geam și vezi verde, nu gri…

Și când te gândești că acest oraș este Capitala Verde…

12 thoughts on “Capitala Verde sacrificata pe altarul parcărilor de domiciliu”

 1. Se vede ca nu ai masina, da sunt alti care depind de ele pentru job si multe altele, a taiat unul acolo dar au amenajat multe alte parcuri si or sa mai faca si alte parcuri si spre capat la nufaru vor sa faca unul foarte mare, progres fara sacrificii nu exista, iar fac parcari ca sa nu mai fie nevoiti oamenii sa parcheze pe trotuare (banuesc ca si aia te enerveaza) ce sa parcheze in parcari amenajate sa poti tu umbla linistit pe trotuar nu pe mijlocu drumului, deci cum ziceam … progres fara sacrificii nu exista, Win somme` lose somme`.

 2. Nu-s locuri e bai. Se taie un copac sa se faca locuri, iar e bai. Daca se parcau pe trotuar era bai. Daca din 2 benzi pe sens se transforma drumul intr-o banda pe sens iara era bai. Multe baiuri.

 3. Eu zic ca un loc de parcare se poate face pe partea stanga a copacului, si inca un loc de parcare pe partea dreapta. Cat poate sa aiba copacul ala, 40 de centimetri? Nu se poate evita taierea?
  La noi, evident, nu se poate…

 4. asta nu inteleg, tot timpul cineva tre sa zica ca nu stii cum e sa depinzi de masina. Lasa masina, cauta-ti job unde nu se impune sa conduci masina:D its a first step.

 5. @Stropinel: pe mine ma lasa rece parcul din Nufarul cand eu stau in Rogerius sau in Iosia. E bine ca iese numarul de arbori – statistic – dar eu tot va trebui sa miros gazele de esapament ale masinilor care imi parcheaza in fata geamului, sa ascult “of, viata mea” din masina manelistului care parcheaza in locul copacului nenorocit la 12 noaptea…

 6. Nici cum nu-i binje cu voi. Sunteţi precum babele: tot timpul vă plângeţi. Încercaţi să vedeţi şi lucrurile bune în lumea asta 🙂

 7. @E.T. mai lipseste sa ne spui sa ne lipsim de electricitate, canalizare, apa curenta sau internet. Doar sunt job-uri care sa-ti permita si asta.

  Mai impartaseste-ne din secretele logicii absolute pe care o detii.

 8. Asta e, traim la oras, trebuie sa ne adaptam. E de inteles ca unii vor mai mult spatiu verde, de fapt asta am vrea toti dar sa nu uitam ca stam la oras, iar proprietatea noastra e strict intre cei patru pereti. Trist dar adevarat. Cat despre parcari, e clar ca era nevoie de ele, dar era de preferat ca mai intai sa se stabileasca niste reguli clare: maxim o masina pe apartament, fara masini de firma in parcarea de domiciliu si fara masini aduse de bijnitari pentru vanzare (e plin orasul de el, stau aiurea prin parcari). Legat de poluarea din Rogerius, nu polueaza masinile, cat polueaza zona industriala si mai ales ferma de porci de la Palota sau unde o fi (cei de la mediu ziceau ca totul e ok si ca de fapt ni se pare ca miroase… sa traiasca primarul in Rogerius, sa vedem pt. el pute sau nu pute?)

 9. mda, au amenajat de s-au rupt…adica au invatat sa creasca iarba in parcuri, ca singura nu reusea…
  si trecand de asta, cu ce te ajuta ca ai la 1 km un parc cand te incingi de cald in cutia ta de beton si singurul aer care iti intra pe geam este plin cu fumul de esapament al pretioasei masini, a ta sau a vecinilor??? si nu sunt putine cazurile in care la au apartament de două, trei camere sunt 2, 3 masini…cacat…

  in primul rand unde locuiesti ai nevoie de aer curat, nu te ajuta foarte tare ca e respirabil la marginea orasului

  o sa se prinda de realitatea asta si hoardele de soferi de la bloc, dar va fi tarziu

 10. @romi … nu te sa iti explic eu nika, eu zic asa … analizeaza ce a facut ultimu primar inaintea luy bolojan si ce a facut el … si cred ca situatia se explica de la sine.

  @The Fan … si eu am parcare si constructii in fata blocului nici mie nu imi place dar daca nu se face nika la un moment dat nu vom mai avea pe unde merge, daca te deranjeaaz gazele de la parcare ar trebui sa fci o petitie sa se scoata din productie automobilele ca nu parcarea e problema ta aparent ce masinile care produc galagie si asa zisa poluatie desi o vaca produce mai multa poluatie si de aia tot bem lapte.

  @Vasi … foarte drept e … vrei spatiu verde … departeazate de oras … e si mai eftin si mai curat.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading