A venit vara, căldura, e timpul pentru o bere… două… trei… (ați observat că bere este la feminin?). Tocmai am răspuns la o serie de întrebări despre bere și am citit cu atenție rezultatul sondajului. Interesante date.
În primul rând să vedem profilul respondentului: sub 30 de ani, venit relativ mic (majoritatea de la sub 700 la 1400), cu facultate (cam 30% dintre respondenți cu master), necasatorit, din mediul urban.
Apoi să vedem datele statistice:
- 54% dintre respondenți beau bere în oraș, 46% acasă. Eu prefer în oraș, cu prietenii, pe o terasă… dar… de gustibus…
- peste 50% dintre respondenți beau bere cel puțin odată pe săptămână
- peste 80% preferă să bea cu prietenii, ceilalți beau singuri sau cu familia (eh, aparțin majorității…)
- peste 95% dintre respondenți consumă bere cu alcool
Hai să facem o mică pauză aici. Consider berea fără alcool un lucru cât se poate de inutil. Ești cu mașina și vrei să bei o bere? Te abții, sau lași mașina în parcare. Berea fără alcool e ca un masaj erotic fără happy ending – te lasă excitat dar nu te satisface.
Dar să continuăm:
- berea germană și cea românească sunt în topul preferințelor, cu 28, respectiv 40%. Berea cehă a ajuns la un procent onorabil de 11%
- berea germană și cea românească sunt și cele mai cumpărate de către respondenți: 24% cumpără bere germană, 45% cumpără bere românească (deci cca 5% ar vrea bere germană dar nu-și permite)
- 0.77% dintre respondenți cumpără bere irlandeză. Mofturi sau gusturi? Hai să bem un Guinness și să mai cugetăm…
- acum despre calitate: 65% susțin că gustul contează cel mai mult, circa 15% spun că e calitatea (deși aici m-am încurcat un pic: bere de calitate înseamnă și gust bun, nu?), și nici unul dintre respondenți nu consideră aspectul ca fiind un factor important în alegerea berii. Doar o bei, nu o admiri, așa-i?
- există și un 10% acolo care susțin că marca (brandul, ce cuvânt frumos și tradițional românesc, nu?) contează mai mult decât gustul…
Interesante date, deși inutile pentru noi, dar măcar ne îndeamnă să bem și noi o bere… dacă tot e vară… nu?
Dacă vrei, poți și tu să participi la studiu (nu primești nimic, nici măcar o bere) dar poți ajuta pe cineva să scrie o dizertație despre băutura ta preferată. Dacă vrei, poți să dai un click .
În rest… poftă bună!
Berea e la fel de nociva ca o doza de coca cola in aceeasi cantitate. Daca vrei sa ma contrazici, uita-te la “veteranii” de varsta a 2-a spre a 3-a la care primul lucru se vede monumentul ridicat in cinstea eroului cazut.
@Me – vorbesti niste prostii mai mari ca tine
Spor la baut atunci! 🙂 Eu nu beau decat vin foarte putin si foarte rar. Exista studii pe Internet despre bere pe care nu eu le-am facut. Google it! Cand spui ca e ceva mai mare decat mine, incep sa ma tem…
@Me – hai sa procedam babeste :
luam o doza de bere si una de cola si ne uitam pe eticheta sa vedem cam ce contine fiecare, te provoc sa revii cu detalii. 🙂
Berea e nociva doar pentru cei care nu stiu sa o bea.
Berea fara alcool se poate justifica in anumite momente, unii prefera gustul de bere inaintea efectelor alcoolului pe care aceasta il contine.
Noroc!
Berea dupa reteta originala nu e nociva (exceptand efectele abuzului de alcool), in schimb berea din zilele noastre (in special cea la PET) e facuta tot din prafuri, coloranti si arome din pacate. Mai sunt cateva marci care se respecta si raman la reteta clasica, lucru ce se vede si in pretul ei.
Mi-a placut ce frumos ai evitat cacofonia… :)))
***
există și un 10% acolo care susțin că marca (brandul, ce cuvânt frumos și tradițional românesc, nu?) contează mai mult decât gustul…
***