America, ceva nu e în regulă…

The Land of the Free, Țara Tuturor Posibilităților, și așa mai departe… dar totuși, mie mi se pare că ceva e în neregulă în țara mare de peste hotare.

Două chestii:

 • un medic de 73 ani a fost dat afară dintr-o librărie Barnes & Noble pentru că un alt cumpărător a fost neliniștit de faptul că se plimba singur prin raionul cu cărțile pentru copii. Omar Amin dorea să cumpere ceva surpriză pentru cei doi nepoți, dar i s-a spus că bărbații singuri nu au ce căuta prin acel raion…
 • Orașul New York dorește să interzică vânzarea răcoritoarelor la ambalaj mare. Limita superioară ar putea fi stabilită la 16 fl. Oz (aproape 500 ml). Cică aceste sucuri conțin prea mult zahăr, contribuind astfel la obezitatea națiunii americane. Logic… oare dacă nu mi se dă un suc de 1 litru, nu pot cumpăra două de juma` de litru? Sau se va stabili și o limită de 1 suc / persoană?

America, Țara Tuturor Posibilităților… dar n-aș vrea să trăiesc acolo…

(Surse: Story 1, Story 2, Imagine)

, , , ,

8 Responses to America, ceva nu e în regulă…

 1. Béranger 05/06/2012 at 11:10 am #

  Bloomberg chiar a spus că da, n-o să fie nici o problemă în a cumpăra două cole de juma de litru, dar că în acest fel „trebuie făcută o alegere conștientă când se trece de la un suc la cel de-al doilea”. Să te crucești, nu alta.

  Jo Stewart a făcut mișto pe tema asta:
  http://gothamist.com/2012/06/01/video_jon_stewart_despises_mayor_bl.php

  Despre cealaltă știre, n-am ce comenta, America e complet futută anyway.

 2. Olivia 06/06/2012 at 2:05 pm #

  Pai asa ceva doar la ei se poate.

 3. Eu 06/06/2012 at 4:05 pm #

  Mai, nu prea ai dreptate matale. America este tara unde iti permiti un trai decent si a fost numita tara tuturoro posibilitatilor pe acest motiv. Nu e tara bogatiei, asa cum crezi tu, roman, care nu a vazut si alta fata a lucrurilor. Tu te uiti la bani cand iti umpli cosul in supermarket. Eu, care traiesc in America, nu ma uit la acest aspect. Tu nu iti poti lua un calculator nou la fiecare salar. Eu da. Si nu ma uit la bani. Tu nu platesti o casa in 5 ani. Eu da… Exista diferente pe care nu le vei putea intelege niciodata daca nu iesi din Romania sau chiar din Europa. Tarile variaza extrem de mult!!! La fel si continentele! America e fututa in viziunea ta pentru ca in Romania ajung fast-food-urile, americanismele, samd. Well, vestea buna e ca nu trebuie sa adopti. Nu iti place fast food-ul, gatesti acasa. Nu iti place mancarea din comert, iti iei pamant si cresti rosii, cartofi, varza, etc. Exista alternative, doar ca tu nu le adopti. De asemenea, daca vezi ca mancarea din comert e nasoala, este datorita comerciantilor care sunt flamanzi dupa bani si aduc produse la pret minim si le vand la pret maxim sa maximizeze profitul. Acum cca o luna citeam ca un kg de struguri intra in vama sub 1 leu kg si se vand de 15 ori mai mult. E normal? Nu? E normal ca pe piata sa fie produse modificate genetic? Nu? E normal sa fie sucuri, fast food, etc pe piata? Nu. Exista consumatori? Da. E America de vina cu ceva? Nu. TU ESTI DE VINA! In calitate de cumparator. Daca TU nu ai cumpara, ei nu ar putea vinde. Cauta alternative. Ele exista…

 4. Béranger 08/06/2012 at 3:58 pm #

  Daaaa, America (US) este SINGURA ȚARĂ în care te ruinezi total dacă ai o operație mai complicată, singura țară în care un spital facturează pentru o intervenție medicală cu spitalizare costul unui zbor până la Lună, singura țară în care o banală ecografie poate fi facturată cu $2,000, iar o apendictomie cu $20,000, etc.

  În Europa de Vest, poți plăti cu banii jos (fără asigurare) orice act medical infinit mai ieftin decât în State. Când vei constata că fără 2 milioane de dolari nu-ți poți trata cancerul, vino și tu în UK, Franța, Belgia, Germania, Austria…

 5. Tudor 09/06/2012 at 10:51 am #

  Tine de organism, eu mananc in aceasi zi 2 pizza, beau 2 L de suc si tot nu ma ingras, obezitatea nu e produsa doar de zahar…
  Insa na ,dam vine pe cine putem…

 6. me 12/06/2012 at 3:56 pm #

  Well, traiesc in Canada, mai exact in Canada. Accesul la sistemul medical e gratuit. Nu dau nici mita la doctori, in spital e curat si este foarte decent. Spre deosebire de Romania. E drept ca pana sa te accepte ca urgenta operatorie, poti sta si 24 de ore pana se conving ca esti intr-adevar de operatie.

  Este adevarat ca daca nu esti in sistemul de sanatate si vii aici ca si cetatean strain si ai nevoie de o operatie, platesti zeci de mii de dolari. Dar vreti sa spuneti ca in Romania e mai bine!? Hai sa fim seriosi! Chiar nu ati inteles ideea. Va faceti niste pareri in necunostinta de cauza si judecati un continent fara macar sa-l fi vazut sau sa fi traiti aici. Lame!

 7. The Fan 13/06/2012 at 11:11 am #

  @me era vorba de SUA, nu de Canada :P

 8. Me 13/06/2012 at 1:55 pm #

  It’s the same sh*t boy! It’s the same sh*t…