Anul 2012, anul curățeniei în România?

Anul 2012 e un an în care curățenia pare să fie cuvântul cheie: curățenie în viață (despre ea data viitoare), curățenie generală în parlament (Boc out, Ungureanu out, ăștia să vedem cât rezistă), se va face curățenie (sau nu) prin primării, și cică vom avea parte și de o tură de alegeri mai încolo.

Curățenia menționată mai sus e la figurat, dar luna asta va fi și curățenie la propriu: se numește ”Let’s Do It, Romania” și este o mișcare apreciată de unii, huiduită (și numită inutilă) de alții, dar care rezistă, totuși, de niște ani de zile.

În acest an curățenia generală va avea loc pe 12 mai (dap, într-o săptămână).

Dacă vrei să te înscrii, o poți face online, aici. După ce te înscrii, poți vota zona în care consideri că e cea mai necesară curățenia (grea, grea alegere… sunt prea multe zone murdare p’aici…).

Pentru informații suplimentare despre eveniment puteți vizita pagina proiectului sau dacă preferați să stresați niște voluntari telefonic, puteți suna (din 7 până pe 19 mai) la call-centerul dedicat evenimentului la numărul de telefon 0318 21 21 21.

PS: Mi-am încercat norocul cu votatul unei zone jegoase, dar n-am reușit: după înregistrare primesc doar mesajul de ”date de identificare incorecte”, iar resetarea parolei n-a funcționat…

#######

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010 şi 2011, în cele 2 ediţii organizate până în prezent, peste 500 000 de voluntari au participat în Ziua de Curăţenie Naţională. In 2012, Ziua de Curăţenie Naţională este 12 mai, zi în care România va face curăţenie alături de Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia, ca parte din iniţiativa globală Let`s Do It World! Peste 100 de țări din întreaga lume vor organiza o zi de curățenie generală, în perioada 24 martie-25 septembrie.

3 thoughts on “Anul 2012, anul curățeniei în România?”

  1. am incercat sa ma inscriu si sa votez o zona din bihor/oradea, dar se pare ca nu a fost propusa nici una in bihor.

Comments are closed.