House enough?

Sunt un mare fan de seriale TV. Printre preferatele mele se numără mai ales cele SF, dar nu mă limitez doar la acest gen: îmi plac unele comedii, unele seriale polițiste (mai ales Bones și CSI:NY) și unele medicale.

Când eram copil, mă uitam cu sufletul la gură la aventurile echipei din ER – ulterior l-am văzut pe George Clooney devenind Batman, pe Noah Wyle angajându-se ca bibliotecar. După o vreme serialul a început să devină plictisitor pentru mine – m-am lăsat de ER, m-am lăsat de acest gen de serial.

Dar apoi a venit House.

Cred că toată lumea a văzut măcar un episod din acest serial – toată lumea îl cunoaște pe acest geniu șchiop, dependent de analgezice, cu o atitudine aparte și mai totdeauna nebărbierit. Unii l-au recunoscut (a mai avut și alte roluri în trecut), alții l-au văzut pentru prima dată. Unii l-au iubit din primul moment, alții îl consideră cel mai antipatic personaj TV din istorie… dar toți au o părere despre el.

Dar cine e, totuși, actorul din spatele personajului?

James Hugh Calum Laurie s-a născut la Oxford în 1959. A fost școlit la Eton și la Cambridge. A fost actor și  comedian în timpul universității (unde a învățat arheologie și antropologie socială), după care și-a continuat cariera pe ”sticlă” – roluri secundare, episodice în diverse filme și seriale, după care, acum 8 ani, rolul principal în serialul care i-a adus faima mondială: House.

Dar James Hugh Calum Laurie nu e doar medicul morocănos și nebărbierit din  Princeton-Plainsboro.

Prima carte scrisă de Hugh Laurie a apărut în 1996 – The Gun Seller a devenit bestseller. A doua carte scrisă de Hugh Laurie – Paper Soldier – încă n-a apărut, deși a fost planificat pentru anul 2009. Eh, poate va avea mai mult timp pentru scris după ce se termină serialul…

Primul instrument muzical pe care a învățat să cânte a fost pianul – Hugh învăța să cânte de la 6 ani. Între timp s-a familiarizat cu multe alte instrumente: chitară, tobe, muzicuță și saxofon. Primul său album intitulat Let Them Talk a apărut în 2011. House cântă blues…

Serialul House MD se va termina odată cu sfârșitul sezonului 8. Hugh Laurie nu va mai fi Gregory House – dar va rămâne House toată viața lui, la fel cum Leonard Nimoy va fi totdeauna Mr. Spock, la fel cum Tom Selleck va fi totdeauna Magnum, la fel cum Richard Dean Anderson va fi pentru totdeauna… ăăăăăă… MacGyver? Sau Jack O’Neill?

4 thoughts on “House enough?”

  1. House e ca un abtibild, chiar acu am terminat ep 9 din sezonul 6 si e al treilea episod din deara asta si parca as mai vrea sa vad unul. Ai dreptate ca Hugh Laurie nu o sa mai poata fi decat House, dar oare conteaza?

  2. Asa am auzit si eu ca HOUSE se termina la sezonul 8, Bones si el mai are maxim 4 episoade, iti recomand ceva serial bun de medicina “A Gifted Man”.Un serial gen Lost – “The River” sunt acuma seriale buna urmaresc “Alcatraz” si “Person of Interest”.

  3. Bună aia cu Dean Anderson 🙂 Pentru mine va fi mereu O’Neill. Referitor la House, nu mi-a picat bine vestea deloc … Este un personaj extrem de complex și un serial foarte reușit, sunt sigură că foarte multă lume va duce dorul.

Comments are closed.