Tu unde-ți ții mâinile în timp ce conduci?

Căștile pentru telefonul mobil s-au inventat cu ceva vreme în urmă – sunt niște aparate care îți permite să ai ambele mâini la ”îndemână” în timp ce vorbești la telefon. Această invenție este foarte utilă în cazul în care ai de vorbit la telefon în timp ce lucrezi la calculator, mergi cu bicicleta sau conduci.

Dacă nu-ți plac firele în plus, poți alege o variantă fără fir – Bluetooth – sau o versiune integrată în unele tipuri de mașini (scumpe de obicei) sau poți folosi telefonul în modul ”speakerphone” – important e să ai mâinile libere.

Azi dimineață am dat de o șoferiță care avea probleme la înțelegerea acestei tehnologii străvechi, dar foarte utile: folosea telefonul mobil pe ”speaker” în timp ce conducea, doar că ținea telefonul în mână

Mă întrebam atunci, dar mă întreb și acum: e atât de greu de imaginat să vorbești la telefon fără să-l ții lipit de ureche, sau există o perversiune în mulți concetățeni de-ai noștri – simt nevoia morbidă de a atinge suprafața de plastic sau metal a telefonului?

Eu nu conduc, nu am nici măcar permis, dar îmi imaginez cum se face: ții volanul cu ambele mâini, iar când vrei să schimbi viteza dai drumul la volan cu o mână, iar cealaltă mână o ții pe volan… sau greșesc?

7 thoughts on “Tu unde-ți ții mâinile în timp ce conduci?”

  1. Posibil ca un bluetooth ar fi rezolvat problema. Idee e ca daca ai telefonul pe “maini libere” auzi foarte bine si de la 2m distanta, dar problema este microfonul. Daca stai la o distanta mai mare de 1m celalalt abia te va auzi . Asta este motivul pentru care se tine in mana un telefon pe speaker.

    Bineinteles este o varianta mai eleganta, cumparand un car-kit, dar asta costa vreo 300 de lei grei 😉

  2. Volanul il tii cu ambele maini cata vreme faci scoala de soferi sau daca esti femeie. Iar cu telefonul, zicea un antecomentator, fara un kit ca lumea sau bluetooth, tre’ sa vorbesti in microfon.

  3. desi nu prea obisnuiesc sa vorbesc la telefon in timp ce conduc, am mereu casca la mine.
    iar mainile le tin foarte dragut, una pe volan si cealalta pe schimbator 😀

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading