Ceva nou la OTL

Nu e un OZN, nu e o țară vestică ”civilizată” – e un tramvai orădean în anul 2012.

Aparatul din imagine (trei la număr) l-am văzut într-o dimineață de sâmbătă pe un tramvai verde marca OTL. Mă îndemna să apropii cardul de el (cum cardul meu bancar a expirat, nu m-am conformat :D).

Ulterior am căutat mai multe informații pe pagina web OTL, dar n-am găsit nimic… deci pot doar să presupun că e vorba de un experiment cu o tehnologie RFID cu card prepay pentru călătoriile pe mijloacele de transport în comun.

Are cineva mai multe informații?

15 thoughts on “Ceva nou la OTL”

 1. “din vara anului viitor se va introduce pe mijloacele de transport în comun un sistem de E-Ticketing, abonamentele de hârtie fiind înlocuite cu cardurile care vor oferi un control ridicat asupra călătorilor. Sistemul presupune ca utilizatorii mijloacelor de transport în comun să utilizeze o cartelă, care va trebui activată la fiecare urcare, iar cei de la OTL vor şti, în orice moment, unde şi la ce oră a urcat călătorul.”

 2. Prin decembrie a fost ceva conferinţă unde s-a vorbit despre asta. Ei spuneau că din vară o să se circule cu carduri şi nu cu bilete. Probabil nişte carduri prepay cum zici şi tu.

 3. Aparatul va înlocui actualele aparate pentru bilete. Mai precis, nu vor mai fi bilete pentru OTL, ci nişte carduri. Dă search cu OTL si e-ticketing sau citeşte asta: http://goo.gl/AY3S4. E un material vechi, că proiectul trebuia implementat de mai de mult, dar abia din toamnă, parcă, va fi implementat 100%.

 4. Fuck !!! Cum adică vor ști tot timpul unde mă aflu ? Nasol. Adică dacă-i spun lui nevastă-mea că-s în delegație, o să mă poată verifica la OTL că eu eram de fapt la amantă ???

 5. Iti apare in contul de Facebook unde si cand te-ai urcat in tramvai iar Google o sa-ti serveasca AD-uri la parfumuri pt ca daca mergi cu tramvaiul esti puturos si nu vrei sa muncesti sa castigi bani ca sa-ti iei masina iar daca esti puturos nici tu speli prea des. Deci puti. Deci tre’ sa-ti cumperi un parfum.

  If you know what I mean! 😉

 6. In Timisoara functioneaza acest sistem de cativa ani buni si nu a inlocuit pe deplin biletele, doar ca exista mult mai putine compostoare de bilete (in medie unul per autovehicul/vagon la tramvaie).

  Singura statistica de care se folosesc cei de la transportul in comun din Timisoara, e cea a gradului de incarcare a mijloacelor de transport (ora, linia, directia). Astfel putand modifica orarul si numarul de mijloace pe anumite linii si la anumite ore.

 7. @Alexandru Seres, citatul tau e de anul asta sau de anul trecut? Intreb pentru ca-s curios daca nu cumva “vara anului urmator” e vara lui 2012. Sper ca nu e 2013, pentru ca nu stiu ce ar putea lua asa de mult timp 🙂

 8. @Cristi cand te gandesti ca toate hartile si toate preturile la bilete si abonamente afisate in tramvaie sunt din 2009 (si de atunci s-au schimbat multe)…

Comments are closed.