Anul Dragonului de Apă

Precum se poate citi în mica secțiune ”About” mai jos, sunt născut în anul 1976, adică anul Dragonului de Foc, cel mai norocos semn din zodiacul chinezesc.

Conform credinței astrologilor din Orient, cei născuți în acest an sunt generoși, cu inima deschisă, colorați, plini de idei pe care le și pun în practică. Cei din jurul lor îi consideră deseori excentrici, dar colegi buni și dinamici.

Când vine vorba de bani, Dragonii sunt fără un simț economic dezvoltat: scapă de bani la fel de repede cum îi câștigă.

(Această ultimă trăsătură o recunosc în mine :D).

Mai sunt și Leu – conform zodiacului clasic cunoscut de noi – extrovertit și spontan, grandios și mărinimos, regele animalelor (sic!).

Dar mai sunt și șopârlă sau maimuță sau Itzcuintli (câine) după zodiacul aztec – sursele nu sunt de acord, unii zic așa, alții altfel. Whatever.

De secole oamenii credeau că, deși – cică – Dumnezeu ne-a dat liber arbitru, soarta noastră este influențată în mare măsură de astre, corpurile cerești și mulți alți factori externi. Cică stelele influențează soarta noastră.

Noi nu suntem de vină…

Well, chinezii spun că Dragonul aduce noroc. Așa să fie!

8 thoughts on “Anul Dragonului de Apă”

  1. Drăguț, eu sunt Dragon de pământ despre care se spune că este foarte rațional și ancorat în realitate. Totodată în celălalt zodiac sunt Pește, despre care se spune că este cea mai visătoare și idealistă zodie.

    Înțelegi de ce nu pot să cred în horoscop? 🙂

  2. Ca toate civilizatiile au avut horoscop se stie. Ce nu se prea stie este ca numaratoarea calendaristica actuala este (stilul nou) cu 13 zile mai devreme decat cea veche, stilul vechi fiind cel contemporan cu unele horoscoape.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading