Guvern de tehnocrați?

Ascultam știrile la radio azi dimineața, în drum spre job. La un moment dat se vorbea de Ponta, despre alegerile anticipate și despre viitorul guvern – format din tehnocrați.

Acest termen mi s-a părut cunoscut – parcă m-am mai întâlnit cu ideea tehnocrației, dar numai în romanele SF citite prin tinerețe. Am verificat pe Wikipedia și am dat de următoarea definiție:

Technocracy is a hypothetical form of government in which science would be in control of all decision making. Scientists, engineers and technologists who have knowledge, expertise or skills would compose the governing body, instead of politicians, businessmen and economists. In a technocracy, decision makers would be selected based upon how knowledgeable and skillful they are in their field.

Guvern tehnocratic în România? În țara în care biserica e printre cele mai influente instituții? În țara în care vrăjitoarele protestează în fața Parlamentului?

(A fost o întrebare retorică!)

3 thoughts on “Guvern de tehnocrați?”

  1. Adica o sa puna un hot la economie si finante, un prof de sport la educatie, un luptator de K1 la aparare si un mecanic de locomotiva la transporturi

Comments are closed.