Presa oradeana s-a facut de Crina Dobocan

Vreau sa mentionez ca Lili nu vrea scandal (s-ar putea sa ma certe un pic pentru ce voi scrie mai jos) iar articolul a fost publicat atat de tarziu de la fapte pentru a nu risca reactii negative (razbunari personale) pentru festivaluri (FTSO si TO) din partea presei.

Tot tărăboiul din Oradea a pornit de la o conferinţă de presă la Festivalul de Teatru Scurt unde o anumită jurnalistă de la un mare cotidian orădean i-a reproşat directorului instituţiei că ea nu scrie despre festival pe “10 milioane de lei salariu şi doar pentru o singură acreditare”. Cum adică nu poate merge pe gratis la teatru cu soţul? “Dacă vrea X coleg să meargă la teatru cu logodnica lui, ce face? Plăteşte bilet?”, “Am colegi care n-au ce pune pe masă la copil şi vrei să plătească biletul la teatru?”. “Veţi vedea, cum ne-aţi dat voi acreditări, aşa se va şi scrie, nu o zic eu, vă transmit doar ce-au spus colegii mei din redacţie”. Sunt cuvintele jurnalistei, au fost 5 oameni de faţă când doamna a răbufnit în felul ăsta în faţa directorului instituţiei. E aberant să pui problema în felul ăsta! De la asta au pornit toate discuţiile! Când am precizat că presa nu primeşte totul gratis, s-a dezlănţuit iadul. [de la Lilisor]

Lili nu vrea sa scrie nici cine e doamna (mult spus) jurnalista, pentru aceleasi motive. Dar va spun eu: jurnalista e Crina Dobocan si X coleg e Calin Corpas. Sunt curios cine sunt ceilalti colegi de redactie pe care-i reprezinta si cu care ameninta ca vor face praf evenimentul daca nu primesc acreditari in plus pentru bunica si purcel. O fi si Costi Demian unul din ei? Costi nu putea face poze de bloggerii de 1.65m inaltime? V-a ajutat cu ceva ca ati facut presiune pe unde ati stiut ca sa nu primeasca bloggerii acreditari?

Doamna Crina “lucrez pe 10 milioane” Dobocan de la Jurnalul “n-avem ce pune pe masa” Bihorean, aveti cuvantul. Spuneti acum ce aveti pe suflet, dumneavoastra si colegii dumneavoastra.

Oricum e tarziu, va rade lumea la conferinte prin tara. V-ati dat arama pe fata si v-ati umilit singuri.

In Oradea nu exista un razboi intre jurnalisti si bloggeri, e doar o petarda intre cativa bloggeri si cativa pseudo jurnalisti.

*sursa imagine

14 thoughts on “Presa oradeana s-a facut de Crina Dobocan”

 1. Astia sunt niste fantome ale unor pseudo-ziaristi. Sunt profesionisti pana in maduva firului de par al cainelui lu’ vecina de la sase. Acuma fie vorba intre noi, pentru zece milioane de lei, sa nu ne miram ca vor scrie tot felul de balacareli, la comanda pentru o plata infama venita din afara ziarului… ca doar tre sa puna ceva pe masa.

 2. Balene in borcan…
  Un lucru bun in toata treaba asta: a facut scandal pentru un bilet la teatru. 🙂
  Mie mi se pare a santaj jurnalistic treaba asta…

 3. Unde o sa ploaie cu mine ? :))

  Daca asa de mic e salarul acolo unde este doamna respectiva de ce nu pleaca in alta parte unde se da mai mult?
  Asta e o problema care pe mine ma deranjeaza de multa vreme ca romanu se vinde pe bani marunti iar firmele profita de asta, daca ne lasam calcati in picioare vom fi calcati in picioare si vom munci pe salar de nimic. Iar firmele cat timp sunt oameni care sa munceasca pe salarii mizerabile nu vor mari salariile deoarece este forta de munca.

  In loc sa ne santajam pentru un nimic mai bine punem mana de la mana si facem ceva sa lucram pe bani mai multi, cearta nu e solutia in schimb pacea este.

 4. Asa slab castiga la Jurnal Bihorean. Au probleme financiare? Ca sa scrie de eveniment trebuia neaparat sa aibe insotitori? Strange town…

 5. Si totusi, se pot face bani si din alte surse, nu doar din activitatea de reporter. De exemplu blogging. Si e vorba de meserii cit se poate de cinstite.

  Ma gindeam ca s-or fi gasit si ceva “repoteri” sa se bage sa comenteze, dar se pare ca au preferat sa pastreze o tacere discreta (ca rusinoasa nu cred ca este).

  PS Stie cineva cum arata Crina asta?

 6. O mică parte din problemă cred că e obișnuința. Instituțiile culturale i-au obișnuit pe jurnaliști cu toate bunătățile – acreditări, alea alea – și acum, când s-a schimbat foaia, nu mai vor să renunțe la pozițiile lor privilegiate.
  Țin minte, când – prin anii 1990 – s-a organizat un concert Dublu A (Alifantis + Andrieș) toți angajații de la Jurnalul Bihorean intrau cu legitimațiile de presă, n-a fost nici unul care să fi cumpărat bilet…

 7. SFINTA PREOTEASA JURNALISTA CRINA DOBOCAN ARE O PROBLEMA MAREEEE CU MECLA ESTE FOARTE RECALCITRANTA AGRESIVA DIN LIPSA DE P U LI CILINA I SE URCA LA CAP CA DEEEE PREOTUU O SUPUNE LA POST NUMA DE PREOTASA NU I BUNA DAR NICI DE JURNALIST SI MAI GRAV E CA SA FACUT PRESEDINTA FUNDATIEI PRO BAMBYNI DE CARE SE FOLOSESTE SI ISI FACE POPULARITATE SI PROFITA DE CAZURI SI NECAZUTILE PARINTILOR CU COPII BOLNAVI ESTE EA UN CAZ CA NU I PASA DE FRATII EI SI NICI DE PARINTI CARE TRAIESC IN CONDITII MIZERE CINE VREA SA SE DOCUMENTEZE SA SUNE LA PRIMARIA SAPINTA MM SAU LA PREOTU ORTODOX CA MAMA LUI PREOTEASA DOBOCAN E CIND LA ORTODOCSI DACA CERSESTE CEVA CIND LA CATOLICI LA PR GRIGOR TARE I MASA FARCAS TAREI FATA DOBOCAN UNA LE E CUNUNA NICI DUMNEZEU NU IA ZAMISLIT COPII STIE EL DE CE SI DACA NU DE CE NU A INFIAT PE UN FRATE DE SINGE CA SINT 6 FRATI SI MAI ARE SI MINORI IN CONCLUZIE SA SE SESIZEZE CINE TREBUIE SI SA O IA IN VIZOR PE ACEASTA EXCROACA PINA INCA NU E PREA TIRZIU CU PARERE DE RAU SI PLECACIUNI PENTRU PREOTU DOBOCAN CARE IA LUAT SATANA CRINA MINTILE DE NU VEDE SI NU AUDE PE UNDE SI CU CINE UMBLA PREOTEASA SA I CITEASCA PSALTIREA PE CAP CA E DUSA CU CAPUUUUU

 8. PREOTEASO FARCAS DOBOCAN NU TI MAI BAGA MINA IN CUTIA MILEI CA O SA IEI PESTE MINA DE LA DOAMNE DOAMNEEE DOAMNE CA MAREI GRADINA DOMNULUI SI MULTE ISTITE SI OSINDE CA PREOTEASA PUUUUUU LIIIIIIIIIII TRAIESC IN IA PIEI SATANO DE PE FATA PAMINTULUI IN FUNDU IADULUI O SA FI ARUNCATA SI NUMA PU LEEEEEE O SA IAI PESTE CAP

Comments are closed.