Calculator second hand cu garantie?

Unul din primele servere instalate de mine acum multi ani era un Compaq si m-am dus pana in Marghita ca sa pun un Debian pe el. Nu mai stiu configuratia exacta dar era ceva de genul 133Mhz, 128MB RAM si HDD mai mic de 5GB. Serverul trebuia sa asigure routing pentru o sala de net si toate calculatoarele de acolo erau sisteme brand second hand. Compaq-ul 133 era cel mai vechi si cel mai depasit din flota.

La vreo 3+ ani dupa asta ma duc in alt club din Oradea pentru o alta instalare de server. Chestia plina de praf pe care trebuia instalat era tot un Compaq. Il pornesc, il las sa booteze si raman placut surprins cand vad ca hardughia afisa mesajul pe care l-am setat eu cu mai bine de 3 ani in urma. Era acelasi desktop/server. Tipul din Oradea preluase afacerea din Marghita cu toate calculatoarele si Compaq-ul vechi de peste 10 ani inca functiona dupa ce cel putin in ultimii 3 ani fusese tinut non-stop in priza.

Nu mi-am cumparat si nu-mi voi cumpara niciodata calculator, laptop sau alte componente second hand de pe okazii, din ziare sau alte site-uri de anunturi pentru ca-mi e frica sa nu puste imediat dupa achizitie.

Treaba se schimba cand e vorba de calculatoare second hand brand cu garantie. Unele sisteme brand n-au moarte, m-am lamurit de asta in liceu, Multe din IBM-urile si Compaq-urile care erau foarte vechi pe vremea cand am facut eu liceul ar merge si azi daca ar mai fi bagate in priza.

Pe EVOcomputers.ro gasiti calculatoare second hand cu garantie de 12 luni, majoritatea sisteme brand. Bine, au si calculatoare noi, dar mie mi-a placut ideea de garantie pentru second-uri. Preturile mi se par aliniate la piata dar fata de Gigel care-si vinde calculatorul, la EVOcomputers beneficiezi si de garantie.

6 thoughts on “Calculator second hand cu garantie?”

  1. Sunt multe firme cu ‘traditie’ care aduc calculatoare SH, putini stiu ca defapt sunt 2-3 mari importatori de astfel de sisteme, restul cumpara de la ei.
    Preturile pe saitu asta sunt putin mai mari decat la o alta firma care importa direct si ofera la fel 1 an garantie pe produse. 🙂

  2. Ii stiu de ceva vreme, par ok. legat de ce-a zis @enzo, imi amintesc ca am citit la ei pe site cum ca ar fi importatori directi. oricum, au pc-uri second la performante mai k decat am vazut la altii.

  3. Am vândut niște NEC PowerMate 2nd hand acum circa 2-3 ani. Merg perfect și azi. Am vândut și un server Dell tip blade… și niste monitoare Dell 2nd hand cu ecran Sony Trinitron…
    Nu se mai fac ca pe vremuri 😀

  4. Laurentiu.. din cate stiu, la viteazu’ si acum toata baza sta intr-un server IBM care fusese candva server AEL (prin 2004-2005). Daca nu ma insel, si acum ruleaza un CentOS instalat de mine prin 2008. Ca sa nu mai vorbesc de workstation-urile IBM care si acum rezista intr-un laborator. Si din 31 cate erau prin 2004, numai vre-o 4 au dat coltu’ :))

  5. Cred ca la ora actuala cea mai buna alegere o reprezinta calculatoarele refurbished. Produse mult mai noi, garantie dubla (24 luni), plus un sistem de operare cu licenta in acelasi pret.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading