Un recenzor în acțiune

Ieri am avut ocazia să observ (în vizită la un prieten) cum decurge recensământul.

O doamnă de circa 35-40 de ani a sunat la ușă, a întrebat dacă e OK dacă face numărătoarea acum. A intrat, s-a așezat, și-a scos foile și s-a apucat de întrebări.

Nume, prenume, CNP, chestii referitoare la cetățenie, domiciliu, starea civilă și alte asemenea chestii.

Când a ajuns la întrebările atât de importante pentru ONG-uri și biserici (naționalitatea, limba maternă și religia) a spus clar că nu ești obligat să răspunzi la aceste întrebări. Așa, să fie clar pentru toată lumea. (Am citit prin presa locală că unii dintre recenzorii UDMR susțin că e obligatoriu să răspunzi la toate întrebările. Nu, nu e așa.)

După ce a terminat completarea formularelor, a cerut niște semnături, ne-a salutat și a plecat. Fiind vorba de o singură persoană, procedura a durat aproximativ 20 de minute.

M-am interesat la Primărie referitor la răspunderea la întrebări acolo. Răspunsul a fost prompt și la subiect: dacă recenzorul nu te găsește acasă, îți va lăsa o înștiințare în cutia poștală cu numărul lui de telefon, să poți stabili data și ora când poate reveni să-și facă datoria. Dacă nu te găsește până pe 27-28 octombrie (tot recensământul durează până la data de 31 octombrie) te poți prezenta la Primăria Oradea și să-ți declari datele acolo.

Dom’ recenzor (sau doamnă, domnișoară, după caz), la mine să vii după ora 18 că nu-s acasă mai devreme…

Poza am furat-o de la Ciprian.

3 thoughts on “Un recenzor în acțiune”

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading