Top 5 lucruri la Oradea

Revista online Transindex (în limba maghiară) a alcătuit un  al lucrurilor din Oradea. Foarte, foarte subiectiv, bineînțeles.

Locul 5 este ocupat de un proiect teatral experiemental (Oberon Csőszínház) care a fost inițial un mod de a pregăti viitorii actori pentru ”teatrul mare”, dar ulterior a fost forțat (de împrejurimi, de buget) să devină independent. Echipa a ajuns să realizeze performanțe studio proprii.

La locul 4 găsim vederea din turnul Primăriei.

Locul 3: mirosul de cafea din Pasajul Vulturul Negru… și într-adevăr, dacă treci dimineața prin Pasaj simți un miros îmbietor de cafea bună și proaspătă…

Locul 2: internetul extrem de rapid. E de înțeles, doar de aici a pornit cel mai mare furnizor de servicii din România…

… iar la locul întâi…

… tobe, alea alea, wait for it…

– un local mai puțin mediatizat în care se organizează diverse evenimente legate de jazz.

Alte lucruri care nu apar în top 5 dar sunt demne de mențiune: malul Crișului, Ciuperca, Festivalul Metrion, cimitirul Rulikowski, Ocska (LOL!), sistemul automat de udare a gazonului din parcul 1 Decembrie (ca-n filme :D) și… prietenii noștri de la Moszkva Cafe.

Cică Moszkva este într-un loc destul de greu de găsit (pentru un străin, că noi orădenii știm de Clubul Tipografilor / Clubul Tempo de ceva vreme) dar e cel mai cool local din oraș – un fel de club de hippie în locul unei școli de dans retro.

Și într-adevăr, Mockba e o experiență unică…

Apropos, care este Topul vostru?

PS: Aș fi pus un link cu articolul tradus de Google Translate, dar când am citit traducerea am renunțat – serviciul Google a tradus un articol la nivelul participanților la BAC 2011…

PPS: Ilia Belorukov la Mockba în această seară.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading