Contrast

În stânga: cum arată 99% din fațadele din centrul Oradiei. În dreapta: cum AR TREBUI să arate.

Clădirea din dreapta este sediul Episcopiei Ortodoxe din Oradea (de pe Str. Roman Ciorogariu).

Centrul vechi este lăsat în paragină. Cade tencuiala, cad ornamente, în general arată ca naiba.

Primarul (dintr-un partid al Opoziției) a vrut să facă ceva în privința asta, dar a fost stopat de prefect (din partidul de guvernământ). Legea Udrea (din partidul de guvernământ) – nr. 153 – cere acum aproximativ aceleași lucruri…

Ironia soartei: procesul dintre Primărie și Prefectură s-a terminat (nefavorabil instituție conduse de Ilie Bolojan) cu doar patru zile după ce proiectul de lege a fost aprobat de guvern 😀

3 thoughts on “Contrast”

  1. Ei, problema principala este ca locatarii nu au bani . Vad la noi in bloc, cand trebuie sa strangi 100 de lei in rate ( 10 lei / luna ) multi raman in urma cu plata, dar atunci in zona centrala unde probabil costa mii de lei noi / apartament.

  2. In primul rand cred ca e o necesitate de siguranta si sanatate, sa poti merge pe trotuar fara riscul de a-ti cadea o caramida in cap de pe o astfel de cladire. Si apoi intr-adevar aspectul estetic, de turism ci mai vrei.

  3. Să fim realişti, ăştia stau în cele mai scumpe apartamente din oraş.
    Dacă bătrânii aceia ar vinde un apartament pe centru, de bani şi-ar lua 2-3 apartamente în zone normale ale oraşului, unde culmea, mai sunt şi alţi pensionari care o duc bine şi nu se plâng de sănătate.

    Plus că multe din acele clădiri sunt date în chirie (şi nu chirii ieftine) ca birouri, dar doamne apără şi păzeşte ca din banii de chirie să şi investească ceva în clădire. Mai bine o mulg cât se poate de bani, şi dacă se dărâmă într-o zi, asta e, aşa a vrut soarta, sau cine ştie altcineva.

    În loc să gândească, să investească în clădirile acelea, probabil ar putea lua mai multă chirie pe ele, sau bani mai mulţi la vânzare, majoritatea sunt jegoase, şi pe palier sunt focare de infecţie nu altceva.

    Românul ştie business: să stai şi banul să vină :))

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading