Vezi de ce se scufundă România în căc… știți voi

România e o țară în plină dezvoltare. Se construiesc autostrăzi, se face curățenie în toată țara, economia bubuie, GDP-ul crește, investitorii străini vin…

De ce, totuși, țara se scufundă în kkt din ce în ce mai adânc?

Iată doar două exemple din imediata noastră apropiere.

I. Ferma animalelor

Se pare că, deși toate animalele sunt egale, cele de la sunt mai egale, cel puțin în ochii autorităților. Deși orădenii se plâng de ceva vreme din cauza putorii, autoritățile sunt neputincioase…

Citez:

Într-un final, prim-comisarul de mediu, Călin Mocan, a admis şi el că duhoarea vine de la Nutripork, dar a recunoscut totodată că este peste puterile lui să sancţioneze firma. „Noi verificăm respectarea prevederilor din autorizaţia de mediu. Dacă sunt respectate, nu avem ce face”, susţinea Mocan.

Cum naiba nu aveți ce face? Păi cine e autoritatea?

Sau ferma respectivă e lăsată acolo intenționat, cu scopul ca vizitatorii străini nu doar să vadă, dar să și simtă că au ajuns în România?

PS: Ecologiștilor, în loc să salvați Roșia Montană, mai bine luptați un pic pentru curățenia în propria curte!

II. Căpușe

Autoritatea Feroviară Română a atribuit niște lucrări, printre care prelungirea pasajului de sub Gară şi pentru reabilitarea podului rutier peste liniile ferate din strada Teodor Neş. ()

În altă ordine de idei, (sau apropiate lor) câștigă pe bandă rulantă contracte finanțate din bani publici. Cred că nu numai la noi.

—–

Banii publici îi împărțiți după preferințe, nu respectați legile și autoritățile, faceți ce vreți. Contribuabilul vă interesează doar până vă dă banii și vă votează, în rest, cercul de interese și propriul buzunar sunt pe primul loc!

Bineînțeles că lucrurile nu merg așa cum ar trebui…

()

1 thought on “Vezi de ce se scufundă România în căc… știți voi”

  1. Ecologistii nu se uita nici macar 5 km mai incolo de Rosia Montana unde exista o mina de cupru care polueaza enorm. Lafel cum nu s-au uitat ca langa Ranca s-au dat aprobarile deschiderii unei mine de granit care strica toata zona si transalpina…concluzia e ca au ceva personal cu Rosia Montana , restul nu conteaza pentru ei

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading