Ultima zi de Documentare pe Corso

Serialul ”Documentare pe Corso” ajunge la ”ultima ediție”. În această seară vor fi proiectate ultimele două documentare din serie: Călugărița și Marcela.

Ikonyina / Călugărița, documentarul regizat de belarusiana Galina Adamova prezintă noua viață a unei compozitoare bisericească din Minsk, Irina Denisova. Ea, după o serie de tragedii, se decide să-și schimbe viața și devine călugăriță. Viața ei va fi diferită acolo, va capăta un nou sens, dar nu renunță la pasiunea sa pentru muzică.

Al doilea documentar din această seară este Marcela, în regia lui Helena Trestikova. Inițial, filmul făcea parte dintr-o serie de șase documentare, urmărind viața a șase cupluri timp de mai mulți ani.

Acest film prezintă 26 de ani din viața unei femei simple, Marcela. În acești ani tragici Marcela divorțează de soțul ei, își pierde fiica, și pare să nu găsească altă soluție decât să evadeze din viața ei: încearcă să se sinucidă. Este un singur lucru care îl ține, totuși, în viață: fiul său cu nevoi speciale.

Marcela a fost premiat la Sevilla Festival de Cine cu premiul pentru cel mai bun film documentar european, iar la a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar Cronograf a fost distins cu Marele Premiu și Trofeul Festivalului.

Să sperăm că Documentarele revin pe Corso și la alte ocazii!

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading