TU vrei să se construiască Catedrala Mântuirii Neamului?

Conform unor studii detaliate și minuțioase, conduse de funcționarii Bisericii Ortodoxe Române, ortodocșii români doresc să se construiască Catedrala Mântuirii Neamului. Cică cei care protestează față de cheltuiala de 600 de milioane de euro (până acum) din partea statului (din banii contribuabilului, of course) comit o infracțiune gravă: încalcă dreptul la libertatea religioasă a ortodocșilor români.

Citez de pe HotNews (care citează de pe basilica.ro):

“Catedrala Mantuirii Neamului, ale carei lucrari de constructie au inceput in urma cu un an, va fi construita in pofida incercarilor disperate ale unor grupuri minoritare protestatare, (…) pentru ca oamenii credinciosi vad dincolo de orizontul lor biologic, (…) stiu si simt ca o catedrala aduna in iubirea lui Dumnezeu si in comuniunea fraterna a rugaciunii generatiile trecute, prezente si viitoare”

Aș vrea să vă întreb pe voi, dragi cititori, și mai ales pe cei ortodocși: ați fost întrebați dacă vreți o asemenea catedrală enormă la București? Răspunde mai jos:


, , , ,

8 Responses to TU vrei să se construiască Catedrala Mântuirii Neamului?

 1. lore 01/09/2011 at 5:49 pm #

  Ei au intrebat doar crestinii care intra in biserica, nu orice depravat/ satanist/ emokid/ angajat la particular, la stat sau orice om in campul muncii!

 2. The Fan 01/09/2011 at 7:23 pm #

  OK, dar atunci de ce nu se face doar din banii lor? De ce se face din banii MEI?

 3. Iepuri de vanzare 02/09/2011 at 11:56 am #

  Nu putem intretine spitale si construim “catedrale mantuitoare”.

 4. Iepuri de vanzare 02/09/2011 at 11:57 am #

  Nu vreau catedrala

 5. RBoy 02/09/2011 at 1:01 pm #

  Eu de când am revenit din Germania de la un spital/clinică, nu am să mai numesc spitale acele clădiri pe care scrie aşa. Sunt doar nişte clădiri pe care abuziv scrie SPITAL, dar nu sunt. Cât despre Catedrala Muirii neamului un singur lucru: dacă crezi că te ajută o astfel de construcţie când eşti bolnav, du-te şi stai acolo până … ajungi în RAI.

 6. Axi 02/09/2011 at 2:22 pm #

  Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac …

 7. Bogdan 02/09/2011 at 5:14 pm #

  E adevarat. Se fac biserici, dar nu se face un spital, un azil sau ceva care ar fi benefic pentru populatie. Parte integranta a Romaniei care ne uimeste in fiecare zi cu cate ceva, Faceti-ve catedrale fratilor si rugati-va pana va cade din cer. Asa-i romanul… De unde nu e, nu ai ce cere…