Documentare pe Corso – Ziua 4

Încă două documentare în această seară – dacă nu plouă! Să sperăm…

Primul film din această seară ne spune despre elementul fără care nu există viață pe planeta noastră, dar care ne poate lua viața: apa.

Über Wasser / Despre apă, o producție din Austria în regia lui Udo Maurer, ne spune cât de impotrantă este apa pentru locuitorii din Nairobi, Kazakhstan și Bangladeș.

Iată un trailer:

Al doilea film din această seară este I am a Monument to Myself (Sunt monumentul meu), care ne prezintă un personaj interesant: Evgeny Hvatov, constructorul de monumente. Vom putea afla detalii despre munca sa, despre filosofia sa, despre rolul său în viața de zi cu zi a comunității. Monumentele sale ajută ceilalți oameni să își aducă aminte de trecut, de predecesorii lor, de istorie.

Regizorul filmului, ucraineanul Dmytro Tiazhlov și-a  început cariera de documentarist după 10 ani de experiență de televiziune. Stilul său este direct – prezintă întâmplările continuu, fără a le interpreta sau explica. Filmul a fost premiat cu marele premiu în categoria  “Ukrainian panorama 2009 – 2010” la festivalul de film internațional MODOLIST 2010.

, , , , , , ,

3 Responses to Documentare pe Corso – Ziua 4

 1. Mortu 02/09/2011 at 11:50 pm #

  Istvan, nu te-am vazut pe acolo :D

 2. The Fan 03/09/2011 at 8:34 am #

  oradeanul.com a fost reprezentat de Laurențiu :D

 3. Mortu 03/09/2011 at 9:41 am #

  nici pe el nu l-am vazut
  doar pe Ioana Stef si evident pe Flavius :)