Documentare pe Corso – Ziua 4

Încă două documentare în această seară – dacă nu plouă! Să sperăm…

Primul film din această seară ne spune despre elementul fără care nu există viață pe planeta noastră, dar care ne poate lua viața: apa.

Über Wasser / Despre apă, o producție din Austria în regia lui Udo Maurer, ne spune cât de impotrantă este apa pentru locuitorii din Nairobi, Kazakhstan și Bangladeș.

Iată un trailer:

Al doilea film din această seară este I am a Monument to Myself (Sunt monumentul meu), care ne prezintă un personaj interesant: Evgeny Hvatov, constructorul de monumente. Vom putea afla detalii despre munca sa, despre filosofia sa, despre rolul său în viața de zi cu zi a comunității. Monumentele sale ajută ceilalți oameni să își aducă aminte de trecut, de predecesorii lor, de istorie.

Regizorul filmului, ucraineanul Dmytro Tiazhlov și-a  început cariera de documentarist după 10 ani de experiență de televiziune. Stilul său este direct – prezintă întâmplările continuu, fără a le interpreta sau explica. Filmul a fost premiat cu marele premiu în categoria  “Ukrainian panorama 2009 – 2010” la festivalul de film internațional MODOLIST 2010.

3 thoughts on “Documentare pe Corso – Ziua 4”

Comments are closed.