Documentare pe Corso – Ziua 3

Programul de Documentare pe Corso de azi oferă alte două filme la fel de interesante ca și cele din zilele trecute. Doritorii vor putea savura – în compania unei beri sau a unei limonade – alte două documentare pe terasa Lactobar: Beats of Freedom și The Circle – A Portrait of a Demonstration.

Beats of Freedom

Filmul, în regia lui Leszek Gnoinski și Wojciech Slota, dezvăluie o parte din istoria muzicii rock în Polonia – partea care s-a petrecut în timpul regimului comunist. Un film despre confruntări cu regimul, despre un festival legendar și despre stilul muzical care reprezenta însuși libertatea pentru tineretul polonez în anii 1980: rock!

The Circle – A Portrait of a Demonstration

Acest film, în regia lui Tereza Reichova, prezintă ambele fețe a unei manifestații din 2007 (în orașul Litvinov din Republica Cehă) pornite de Partidul Muncitorilor din Cehia (transformată ulterior în altceva) în spreranța clarificării adevărului. Regizoarea discută cu participanții la evenimente, confruntându-i cu imaginile filmate la fața locului.

În programul de mâine alte două documentare: Über Wasser / Despre apă, în regia lui Udo Maurer, și I am a Monument to Myself / Sunt monumentul meu de Dmytro Tiazhlov.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading