Cu OTL în Ungaria? DA!

După cum se vorbea mai demult, OTL pornește de luni, 5 septembrie, o cursă regulată de autobuz la Biharkeresztes.

Biletul va costa 4 lei până la Ártánd sau 5 lei până la Biharkeresztes (260, respectiv 320 de forinți). Vor fi trei curse cu plecări la orele 5,15;14,45; 20,45  de luni până vineri şi orele 7,15; 14,45; 20,45 în weekend. La întoarcere vom putea lua autobuzul la orele  6,30; 16,00; 22,00 în cursul săptămânii şi 8,30; 16,00; 22,00 în weekend.

Această cursă internațională de autobuz are o grămadă de avantaje pentru noi.

În primul rând, foștii orădeni (actualmente locuitorii satelor din apropierea graniței, pe partea ungară) vor avea un nou mod de a face naveta la locul de muncă. N-am găsit informații despre prețul unui bilet de tren pe această rută, dar cred că e mai scump decât 5 lei, fiind vorba de un tren internațional.

În al doilea rând, această cursă îi ajută pe cei care vor să ajungă mai departe – din Biharkeresztes pot lua trenul până la Budapesta, unde se intersectează mai multe rute internaționale ca la noi, și e mai aproape de noi ca Bucureștiul. De acum, să ajungi la Budapesta va fi la fel de simplu ca un drum până la Târgu Mureș (cam la aceeași distanță).

Nu în ultimul rând, vom putea face cumpărături mai ușor. Mulți se duc să cumpere diverse produse – alimente, tutun și foițe, electronice, chiar și haine – la magazinele din Ungaria. Situația lor va fi mai ușoară acum, dar sper să nu ocupe jumătate de autobuz cu bagajele  lor…

Nu pot decât să felicit această inițiativă – una care ne ușurează accesul către restul Europei. Acum să se mai facă și pista pentru bicicliști până la Berettyóújfalu și voi fi cât se poate de bucuros…

3 thoughts on “Cu OTL în Ungaria? DA!”

  1. Da, intra-devar.. intersanta initiativa dar ma intreb cat va rezista aceasta cursa si mai ales la acesti bani.
    In primul rand, romanii care s-au mutat acolo, si-au facut un calcul si si-au asumat un risc referitor la transport, fara sa tina cont de varianta unui mijloc de transport in comun, deci ma indoiesc ca-l vor folosi. In al doilea rand, preturile din Ungaria nu mai sunt chiar asa de mici fata de cele de la noi. Poate calitatea produselor lor este un pic peste ce gasim la noi dar nu prea merita sa faci o plimbare dimineata ca sa te intorci seara cu o sacosa de cumparaturi. In al treilea rand Biharkerestes nu este mai mult in Europa decat Oradea.. pur si simplu e un orasel din care majoritatea tinerilor maghiari fug din cauza ca nu au nici o perspectiva iar locurile de munca sunt pe cale de disparitie, asa se explica “invazia”de romani care si-au cumparat case ieftine, lasate in urma de maghiarii care cauta un trai mai bun in alta parte.

Comments are closed.