Uite Galaxy Tab 10.1, nu e Galaxy Tab 10.1

Perioada actuală e numită de mulți era în care PC-ul moare, iar locul lui va fi luat de acest nou gadget atât de popular, tablet PC. Liderul incontestabil pe acest segment de piață este Apple – iPad bate la vânzări orice concurent.

Un proces privind anumite tehnologii brevetate lovește însă producătorul pe locul 2, Samsung: Apple pretinde (și se pare că judecătorii îi dau dreptate) că Samsung a folosit tehnologii brevetate de Apple pentru a construi Galaxy Tab 10.1, deci vânzarea acestora va fi suspendată.

Samsung Galaxy Tab 10.1. Adio... sau la revedere?
Samsung Galaxy Tab 10.1. Adio... sau la revedere?

Vânzarea, dar chiar și promovarea noului ”iPad Killer” a fost interzisă în Australia, dar și în alte țări, mai ales în cele din Uniunea Europeană. Conform deciziei judecătorești, cea mai tare tabletă Samsung seamănă prea mult cu Apple iPad, atât în privința designului, cât și la interfață. Astfel, Samsung este obligat să retragă toate Galaxy Tab 10.1 de pe rafturi în toate țările UE (exceptând Olanda) și să nu le promoveze sau să le vândă până la revocarea acestei decizii.

Firma sud-coreeană va depune recurs, dar nu-l poate depune decât în luna septembrie – din motive necunoscute unui om de rând ca mine – dar nici acest recurs nu înseamnă că se va putea relua comercializarea tabletei. Acest lucru înseamnă o pierdere gravă pentru Samsung – piața europeană este principalul său obiectiv…

Deci, cel puțin deocamdată, Europa poate să-și ia adio de la Samsung Galaxy Tab 10.1, Galaxy Tab 8.9 și Galaxy Tab 10.1v. Păcat…

(via )

2 thoughts on “Uite Galaxy Tab 10.1, nu e Galaxy Tab 10.1”

 1. Mi se pare o bataie de joc. Amandoua sunt tablete, practic un display ce-l tii in mana, normal ca vor semana, n-ai cum sa le faci sa nu semene. Si uite pentru ce are Apple patent si se plange ca sunt incalcate de Samsung:

  * Rectangular device with rounded corners
  * Front-facing screen with black border
  * Metallic frame
  * Colorful, square icons with rounded corners
  * A row of icons along the bottom of the screen
  * Rectangular packaging with metallic type
  * Use of a tray to hold the product and make it visible as soon as the lid of the two-piece box has been lifted

  Device rectangular cu colturi rotunjite? Display frontal cu bordura neagra? Sunt niste mizerii chestiile astea…

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading