Limba noastră, dormi în pace!

Citesc un articol despre Oradea Shopping City, noul complex comercial care se va deschide în locul defunctului proiect Tiago Mall. conține o declarație făcută de directorul general al complexului, care sună cam așa:

Noii retaileri de fashion cu care am semnat reconfirma interesul brandurilor puternice pentru Oradea Shoping City si implicit pentru orasul Oradea. Prin mixul de retail stabilit, care reuneste deja nume precum…

… și aici urmează enumerația.

Ceea ce m-a zgâriat pe creier este – din nou – folosirea zadarnică a termenilor tehnici, când există un termen tehnic echivalent în limba oficială a țării, după cum urmează:

  • Retailer = comerciant cu amănuntul, amănuntist
  • Fashion = modă
  • branduri = mărci
  • mix = amestec
PS: Noul complex comercial va fi un loc de întâlnire pentru cei dornici de distracție și mărci de renume (+ coca și pitzi care vor fi atrase de branduri) pentru că va avea cinema digital, bowling, jocuri video (arcade sau poker?) și magazine ale mărcilor  Intersport, KFC, Kenvelo, Famous Brands, Bigotti, Penti, Samsonite, Fiorangelo, Kitchen Shop, Coccodrillo, Domo, Gloria Jean’s. Sper să fie mai accesibil pentru pietoni ca Era…

1 thought on “Limba noastră, dormi în pace!”

  1. Este locul unde-ți dai drumul … tuturor poftelor (mâncare beutură … la ultimul etaj), unde mergi bine îmbrăcat, unde fiecare zi e duminica, unde-ți lași banii … și-ți face ție plăcere … unde POATE-ȚI găsești sufletul pereche (nu doar unde-ți dai drumul) și la sfârșitul zilei poți să te culci cu gândul că ai făcut ceva pe lumea asta … și nu doar ți-ai dat drumul.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading