Google Doodle cu Jorge Luis Borges trezește amintiri

De mic am fost pasionat de SF – probabil din cauza unor seriale TV gen Raumpatrouille – Die phantastischen Abenteuer des Raumschiffes Orion și unor filme gen Star Wars. Odată cu trecerea timpului am trecut încet încet de la SF-ul ”light” spre opere din ce în ce mai grele. Am citit multe cărți fantastice, de la Bradbury la Asimov, de la Clarke la Frederik Pohl, de la frații Strugațki la Efremov și, printre multe altele, și Borges.

Stilul lui mi s-a părut puțin mai greoi față de ce am citit până atunci – plin de misticism, filosofic, diferit – dar plăcut. Am petrecut multe ore plăcute în compania lui Asterion, în biblioteca din Babel și prin ruinele circulare din junglă.

Printre amintirile trezite de Google Doodle-ul de azi se află și povestea unui 10 la literatura universală. Ajunsesem la Borges la un moment dat, și am descoperit surprins (la început) că nimeni din clasă n-a auzit nici măcar o dată acest nume. Bineînțeles, am excelat la aceea oră, ceea ce a rezultat într-un 10 (zic) bine meritat.

Jorge Luis Borges ar fi avut azi 112 de ani.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading