Give Peace a Chance 2011

Pe 6 august 1945 lumea a privit cu teroare (în afara multor americani, care au privit cu mândrie) cum orașul japonez Hiroshima a fost distrusă de prima bombă atomică folosită în scopuri militare, Little Boy.

Evenimentul groaznic este comemorat în fiecare an de către mii și milioane de oameni în lume – 6 august a devenit Ziua Mondială a luptei pentruinterzicerea armamentului nuclear.

Această zi se comemorează și în Oradea, cu concertul tradițional dat de Rock Filarmonica Oradea, intitulată Give Peace a Chance!. Concertul va avea loc, ca de obicei, în curtea Palatului Baroc sâmbătă (6 august) începând cu ora 19:00. Citez:

În curtea Palatului Baroc vor cânta artişti care au participat consecevent de-a lungul anilor la acest eveniment, între care Florian, Iuliana şi Alexandrina Chelu, dar şi muzicieni care se alătură acum iniţiativei de a comemora victimele de la Hiroshima, precum David Bryan, Joe Balogh, Călin Pop, Marian Filip, Noris Schek, Emil Sauciuc, Lăcrimioara Deac, Alexandra & Alec, Mircia Covaci, Matyas Zsolt şi trupele Talentum şi Trio cu Bader Oliver Robert.

Ne întâlnim acolo?

(via eBihoreanul)