Ești pe jos? Nu vrem banii tăi…

Oradea are o grămadă de ”centre comerciale” – hypermarketuri înconjurate de grămezi de magazine, cafenele, restaurante și alte asemenea instituții. Din câte am observat, lumea se adună în jurul a două asemenea centre (poate trei): Lotus, Real I și poate și Oradea Plaza, deși asta din urmă este relativ nouă și are destul de puține magazine.

Alte centre comerciale – cum ar fi Era, și poate și Oradea Shopping City – au mult mai puțini vizitatori și, implicit, vânzări mai mici. Un lucru care poate ține la distanță cumpărătorii de la ele este, după părerea mea, accesibilitatea.

Lotus e chiar lângă linia de tramvai, treci drumul și ești acolo. Real I este accesibil și el pe jos: te poți apropia de el și cu tramvaiul, și cu autobuzul, și pe jos. Era în schimb este accesibil doar cu autobuzul sau cu mașina – de fapt poți să mergi și pe jos, dar nu cred că vrei să-ți riști viața pentru o reducere de 5% la cartofi. Deci, implicit, Era pierde din popularitate, pierde clienți…

Parte din vină aparține OTL-ului. Dacă aș avea un autobuz spre Era să zicem la fiecare 15 minute, aș merge mai des acolo – dar să aștept o oră pentru un autobuz către centrul comercial și să aștept juma’ de oră pentru un autobuz care să mă ducă acasă – e prea mult. Prefer Realul.

Mulți orădeni au mașină, motocicletă, bicicletă – dar foarte mulți nu au așa ceva. Au în schimb bani de cheltuit și alternative mai accesibile…

4 thoughts on “Ești pe jos? Nu vrem banii tăi…”

  1. E mijto la Real, imi ‘place’ mai ales personajele care le frecventeaza. Creme de la creme.
    Daca nu locuiesti la maxim 15 minute distanta de locul ala practic nu are rost sa il vizitezi, sunt alternative mai bune, mai accesibile.

Comments are closed.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading