Documentare pe Corso – Ziua 2

Am ajuns la a doua zi cu Documentare pe Corso. Cei curioși – și dornici de relaxare în compania unor filme documentare premiate și eventual o limonadă sau un suc pe terasa Lactobar – vor avea parte azi de alte două filme premiate:

Going for Green: Britain’s 2012 Dream

Acest documentar povestește despre construcția Parcului Olimpic într-un mod verde – adică ținând cont de principiile de protejare a mediului și conservare a resurselor. Filmul scoate în evidență inventivitatea și excelența specialiștilor britanici, dar și tehnologiile verzi de ultimă oră folosite la în timpul construcției.

Iată o mică secvență din documentarul de 52 de minute:

Journey of a Red fridge / Calatoria unui frigider rosu

Acest documentar, realizat de Lucian Muntean și Nataša Stanković, spune extraordinara povestea unui baiat din Nepal care e nevoit să lucreze pentru a-şi plăti studiile. Hari Rai are 17 ani şi de 3 ani este hamal. El cară diverse lucruri de la o destinaţia la alta. Ultima sa muncă este de a căra un frigider roşu din vârful muntelui până în cel mai apropiat oraş. Regizorul îl însoţeşte pe Hari Rai în această călătorie descoperind viaţa acestuia, gândurile şi speranţele lui, precum şi peisajele fascinate ale munţilor Himalaya.

Documentarul a primit premiul ”Simpatia Publicului” la Festivalul Internațional de Film Documentar ”Cronograf”.

Iată și un trailer:

Documentarele de mâine: Beats of Freedom și The Circle – A Portrait of a Demonstration / Cercul – portretul unei demonstraţii.

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading