Ce să faci în caz de caniculă?

Meteo: ieri au fost circa 35-37 de grade Celsius, azi va fi la fel de cald (poate mai cald), mâine… cine știe. Canicula ne-a lovit, trebuie să ne protejăm împotriva atacului gradelor. Iată câteva ponturi:

1. Consumă multe lichide!

Când e exagerat de cald, transpiri exagerat de abundent, și nu te ajută nici deodorantul-minune care durează o veșnicie (adică 72 de ore). Organismul pierde apă, deci trebuie să bagi lichid la greu să nu te afecteze căldura.

Unii zic că apa minerală e cea mai potrivită, alții susțin că șprițul (vinul cu sifon) e alegerea perfectă. Eu unul prefer berea, pe o terasă cu multă umbră și într-o halbă rece ca gheața.

2. Ferește-te de soare!

Gaură în stratul de ozon + temperaturi exagerat de mari = probleme grave. Încearcă să rămâi la umbră, iar dacă e musai să ieși la soare, pune-ți pălărie.

(foto )

3. Bagă-te în apă!

De căldură scapă cine poate. Mai ales cei cu timp liber destul. Ei merg la munte, la mare sau la ștrand. Eu n-am nici timp, nici bani să mă duc la locuri de genul, deci am găsit o soluție interimară: fântâna arteziană de pe Republicii.

Feriți-vă! Vine căldura mare!

(PS: În Ungaria, când e căldură extremă, autoritățile dau oficial liber la scăldatul în fântânile arteziene. Oare există și la noi așa ceva?)

7 thoughts on “Ce să faci în caz de caniculă?”

  1. berea contine alcool, care, pentru a fi procesat de ficat, are nevoie de apa. rezultatul e ca te deshidratezi mai tare decat daca nu ai bea nimic

  2. Daca s-ar da liber, ar fi baie comunala a tiganilor, pardon, oricum e, acum atat ca ii mai deranjeaza ocazionala comunitarii. Te-ai racorii in aceeasi apa cu tiganii?

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading