Am timisorit

In 30 Iulie am timisorit impreuna cu alti peste 70 de romani veniti din aproape toate colturile tarii.

Dimineata ni se parea ca vremea nu tine cu noi si apa din “adidasi” m-a speriat un pic. Cand esti in Roma, faci ca romanii, cand esti in Timisoara faci ca timisorenii. Pe ei nu i-a speriat ploaia nici cand au pedalat la Verde pentru biciclete si majoritatea din ei nu tin cont de vreme din moment ce la primele ore ale diminetii ne asteptau cu umbrelele deschise in fata catedralei. Spiritul lor (sa-i spunem timisoresc?) a dus si la indeplinirea revolutiei.

Idila mea cu Timisoara a inceput cu mult inainte de #TimisoaraNoastra. In Timisoara s-au strans si au ramas probabil cei mai buni profesionisti din zona. Eram doar un copil de 10 ani, suferind de astm bronsic alergic si un doctor din Timisoara m-a pus pe picioare in doar 3 ani dupa ce aproape timp de 7 ani doctorii din Oradea si Cluj n-au avut ce sa-mi faca decat sa ma chinuie. Mergeam la doamna doctor Irina Iacob odata la cateva luni si de fiecare data mancam cea mai buna prajitura diplomat de la o cofetarie din spatele blocurilor de pe Calea Aradului.

De ce ai vizita tu Timisoara? Se aplica mai ales daca nu stai la mai mult de 150km de oras:

– Aici se produc doua beri nefiltrate foarte bune si trebuie gustate amandoua
– Sa mananci o ciorba de burta in Club 21
– Sa servesti o pleskavita sarbeasca, daca esti satul de hamburgeri si shaorma
– Sa bei o bere in Piata Unirii la o terasa, in timpul verii
– In scopuri medicale: au 2 doctori alergologi foarte buni si spitalul de cardiologie “Padurea Verde”.
– Sa vezi Muzeul Revolutiei din 1989 (str. Emanoil Ungureanu nr. 8)
– Facultatile si fetele (Lilisor e din Timis) 🙂

Majoritatea celor enuntate mai sus fac parte din rutina mea de fiecare data cand trec prin Timisoara. De multe ori cand mergeam cu trenul spre Deva sau Lugoj aveam grija sa pot petrece cateva ore in compania oamenilor, mancarurilor si berilor din Timisoara.

Pe viitor imi doresc sa vizitez linia de productie a fabricii de bere Timisoreana.

Am legat prietenii noi la #TimisoaraNoastra si le-am consolidat pe cele vechi. Veti vedea ce oameni cool sunt in momentul cand vor veni si ei in Oradea. Fac o plecaciune in fata lor.

Spiritul timisoresc s-a nascut din multiculturalitatea profesionistilor care au venit in zona. E capacitatea de a nu inventa scuze, ci de a rezolva o problema atunci cand se iveste. Spiritul timisoresc nu se trage pe fese, nu-l opreste gloantele, iar ploaia nici n-o simte. That’s why they have nice things.

P.S: hashtagul #timisoaranoastra a fost numarul 1. Ai cu cine, niste timisoreni…

#TimisoaraNoastra e un proiect prezentat de Bere Timisoreana si sustinut de Hotel Timisoara. Parteneri: MareeaLucas Super Sandwich, Skoda Timsoara si Pizzeria Rustica. Ghidul nostru a fost Dan Caramidariu, iar voia buna de seara a venit de la Trabucuri.com.

Leave a Comment

Discover more from Oradeanul.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading