OK, Social Media e noul SEO. Dar ce să facem cu el?

O grămadă de firme, comercianți și vânzători de servicii, își fac conturi pe Facebook pentru că au auzit de acel lucru misterios și la modă care se numește ”social media” și este actualul Sfânt Graal din online. Își fac conturi Facebook – conturi personale, prima greșeală – și…

Cam atât.

Ieri am dat ”unfriend” la tot ce aveam pizzerie în lista de prieteni, din simplul motiv că tot conținutul social pe care l-au partajat au fost poze cu pizza și adresa lor. Nici un banc, nici o caricatură, nimic interesant care să mă determine să-i păstrez în lista de prieteni.

Platformele de socializare au fost inventate – precum arată și denumirea – pentru socializare ceea ce înseamnă interacțiune între două (sau mai multe) persoane (sau dacă vreau o definiție mai științifică: este un proces de integrare socială a unui individ într-o colectivitate). Să publici o poză cu o pizza nu e socializare – e doar un fel de spam, un fel de mesaj comercial nesolicitat. Și mai e și plictisitor.

Deci firmele au primit un instrument cu care pot intra în contact direct cu clienții lor… și habar n-au cum să-l folosească. O asemenea prezență în mediul de socializare online este una inexistentă, nu are nici un efect, ba chiar poate dăuna imaginii firmei respective (asta în cazuri extreme).

Deci, stimați patroni, întrebați niște oameni care știu ce-i aia socializare online despre ce și cun să puneți pe conturile Facebook pentru a putea folosi acest instrument. Conturile voastre pe rețelele de socializare vă pot aduce clienți noi sau vă pot fideliza clienții vechi.

/The Fan/

Un PS mai mare:

Din cauza de mai sus mă bucur că Google Plus nu permite firmelor să-și creeze conturi de același fel ca cele personale. Se pare că Google a început să șteargă conturile personale create de diverse entități online. Compania nu dorește ca firmele să-și facă conturi ”personale” – iar pentru conturile ”de afaceri” mai e de așteptat.

Va exista curând un tip de cont special creat pentru afaceri (probabil din trimestrul 3 al anului) care le va oferi date importante despre vizitatorii profilului. Prevăd – poate nu din prima zi – posibilitatea integrării profilului respectiv cu un cont Google Analytics, ceea ce ar oferi date importante specialiștilor care știu ce să facă cu ele.

/TF/