Generatia rataților, etnobotaniștilor, idioților, facebookiștilor, sau cât trebuie să cauți sursa unui material online

În primul rând am o întrebare: se poate numi acest articol un studiu de caz?

Am plecat de pe Facebook pe Realitatea.net în urma unei scrisori de protest scris (teoretic) de un elev revoltat de apelativele de mai sus. Scrisoarea deschisă care a ajuns virală este un manifest împotriva dascălilor prost pregătiți, împotriva modelelor balcanici de genul Gigi Becali și a ”facultăților pe pile și bani din care au iesit generatii intregi de dascali care ne-au educat pe noi, cei idioti si fraieri cei care ne aflam acum in aceeasi oala, indiferent daca ne-am luat sau nu BAC-ul”.

Eu, naiv din fire, m-am gândit să caut sursa acestei scrisori, să văd cine este acest elev revoltat, unde a făcut (sau face) școala.

Deci, cum spuneam mai sus, am plecat de pe Facebook către Realitatea, dar acolo – având în vedere faptul că ziarele online din România <sarcasm>specifică sursa de fiecare dată</sarcasm> – am dat de fundătură.

Google is my friend – am încercat să caut folosind celebrul motor de căutare, cu gândul să dau de sursa acestui manifest. După o grămadă de clickuri pe diverse bloguri anonime, tabloizi și alte asemenea publicații și agregatoare am ajuns pe pagina web a unei publicații online (Bistrițeanul.ro) care pare a fi sursa manifestului.

Partea manifestului care nu s-a preluat a fost un așa numit ”call to action” – elevul revoltat i-a chemat pe toți cei care sunt de acord cu manifestul lui la un protest într-o piață Mihai Eminescu dintr-o localitate nespecificată.

TINERETUL E O FORTA!VENITI CU TOTII IN PIATA MIHAI EMINESCU(sau in oricare alta zona publica din tara) JOI, 7.7.2011 SA LE ARATAM CATI SUNTEM SI SA LE SPUNEM CE DORIM! Nu dorim sa manifestam sau sa protestam, doar sa tragem un semnal de alarma! Sa aratam ca nu suntem prostii nimanui! Indiferent de religie, scoala, profesie, varsta, daca simti ca putem schimba tara si mentalitatea aceeasta care ne va duce la pierzare, alatura-te si tu!

Citiți aici comentariile și minunați-vă. Merită.

PS: Manifestul a apărut pentru prima dată (din câte am găsit) pe 04.07.2011 și a ajuns pe realitatea.net pe 19.07.2011 (adică azi).

/The Fan/

4 thoughts on “Generatia rataților, etnobotaniștilor, idioților, facebookiștilor, sau cât trebuie să cauți sursa unui material online”

  1. Chiar crezi că e opera unui proaspăt absolvent? Eventual de unul dintre cei care a luat cu peste 9… dar greu de crezut.
    P.S. LIKE new look! 😀

  2. Acest comentariul explică tot:”Amice cred ca ai o problema. Am reusit sa iau examenul de bacalaureat fara sa imi pese de legile lor si de tot ce se intampla pe la tv (asa cum spui tu). Nu da vina pe profesori sau politicieni pentru ca ei nu te forteaza sa inveti ceva. Inveti ce vrei tu asta se numeste democratie. Prin aceasta cale vreau sa felicit ministrul pentru ideea geniala de a baga camere in salile de examen. Aici s-a vazut cine este destul de competent. Greseala ta este ca nu iti asumi responsabilitatea pentru acest esec. Tu judeci sistemul din Romania, dar aruncand vina in stanga si in dreapta nu faci decat sa il susti. Invata sa fi responsabil. Te salut.”

  3. Ma numesc Bucur Paul,eu am scris manifestul si am picat bac-ul la mate.Maine il dau iarasi…urati-mi noroc. 🙂

Comments are closed.