Beer Culture: Istoria mărcilor (Partea I)

Berea este o băutură tradițională în multe zone de pe glob (și e o băutură foarte populară în toate regiunile unde bărbații au voie să consume alcool :D). Poate unii nu știu, dar multe mărci de bere au o istorie lungă în spate. În această serie de articole voi încerca să prezint istoria câtorva ”sucuri de malț” renumite.

Printre cele mai populare din lume: Heineken

Povestea berii Heineken începe în anul 1864, când Gerard Adriaan Heineken, tânărul de doar 22 de ani, a cumpărat cea mai mare fabrică de bere De Hooiberg din Amsterdam. Berea produsă de tânăr a fost un succes, deci a mai deschis o fabrică(în Rotterdam) după doar trei ani, în 1867.

”Secretul gustului”, adică drojdia Heineken-A folosită exclusiv de această marcă a fost descoperită în 1886, și de atunci succesul berii Heineken este neîntrerupt peste tot în lume.

Compania Heineken are o activitate de export puternică de la sfârșitul Primului Război Mondial. Cu doar trei zile după sfârșitul Prohibiției primul transport de bere Heineken a ajuns în SUA. De atunci, această marcă este printre cele mai vândută beri din import pe teritoriul Americii de Nord.

Heineken este printre cele mai vândute mărci de bere din toată lumea, cu vânzări de miliarde de litri peste tot în lume.

/The Fan/

3 Responses to Beer Culture: Istoria mărcilor (Partea I)

 1. RBoy 18/07/2011 at 2:35 pm #

  Propun pe anul viitor să fie subiect de BAC la istorie.

 2. Brutalizer 19/07/2011 at 10:43 pm #

  In sfârshit un articol care l-am savurat din plin:) Multzumesc,…:)) ,…fara aiureli, boolshituri,sau politicieni,…nu-s un fan inråit al berii, dar imi place. :D

 3. Brutalizer 19/07/2011 at 10:44 pm #

  ..P.S.
  …astept part two.